Hirdetés 

Orbán Viktor miniszterelnök a szokásos pénteki  rádióinterjú elején azt mondta, hogy már a háború kirobbanásakor is az volt a magyar álláspont, hogy ennek a háborúnak csak vesztesei lesznek – írta a Ripost.

“Oroszország beleütközik egy falba, miszerint a NATO fegyverrel és pénzzel látja el Ukrajnát. Nagyon nehéz a nyugati fegyverrendszereket legyőzni. Másrészt Oroszország 140 milliós ország és a világ legnagyobb atomfegyver arzenálja náluk van, nehéz elképzelni, hogy az oroszok ölbe tett kézzel nézik, hogy legyőzik őket – mondta a kormányfő. Ez egy olyan háború lesz, amelynek csak vesztesei lesznek.”

-tette hozzá az kormányfő.

Nem hagyjuk, hogy belesodródjunk a háborúba!

“Ukrajnában lassan már megtelnek a temetők, számon tartjuk a magyar áldozatokat. Ennek nem lesznek győztesei. Orbán Viktor szólt arról is, hogy Amerika háborúpárti kampányt folytat Magyarországon, de ennek ellenére nem fogunk belesodródni a konfliktusba. Nehéz hetek elé nézünk.”

– tette hozzá.


Nem hagyjuk, hogy belesodorjanak a háborúba – jelentette ki Orbán Viktor (Fotó: Index)

Orbán Viktor miniszterelnök kijelentette, hogy az ukrajnai háború olyan helyzetet teremtett, amelyből sokan profitálnak, és számos üzleti érdek játszik közre.

Soros György is mindig arról álmodozott, hogy hozzájut Oroszország természeti erőforrásaihoz, és ez már az 1990-es években is így volt

– tette hozzá.

“Hiába a nagy fogadkozások, ennek a háborúnak csak vesztesei lesznek. Iszonyatos pusztítás, árvák, halottak, megrokkant emberek – napról napra nő a számuk, lassan megtelnek a temetők. Kárpátalján besorozott magyarok is meghaltak a háborúban”

– emelte ki a miniszterelnök.

Megjegyezte, örüljünk, hogy itt nincs háború, hanem béke van; örüljünk, hogy vagyunk olyan erősek, hogy nem engedjük magunkat belesodorni.

Fotó: MTVA

kiemelt kép: MTI

/p>