Hirdetés 

Egy hétfői kormányrendelet a 27 százalékról 5 százalékra csökkentette a menetrend szerinti városi buszos szolgáltatások áfakulcsát. De nem a közösségi közlekedésről van szó, hanem a turisták által használt városnéző buszokról – írta az rtl.hu

.Karácsony Gergely főpolgármester is posztolt azzal a kormányrendelettel kapcsolatban ma reggel a Facebookon, amely 27%-ról 5%-ra csökkentette a városi menetrend szerinti buszjáratok áfakulcsát. Tisztázta azonban, hogy ez a csökkentés a turisztikai térségek fejlesztésének állami feladatairól szóló törvény végrehajtásáról szóló kormányrendelet szerint a helyi autóbuszos személyszállítási szolgáltatásokra nem vonatkozik, azonban kedvez például a hop-on hop-off városnéző buszokra, amelyeket jellemzően külföldi turisták vesznek igénybe.

Karácsony Gergely értetlenségét fejezte ki azon a téren, hogy a kormány miért nem a tömegközlekedést napi szinten használó emberek költségeit csökkenti, helyettük a külföldi turisták fizetnek majd jóval kevesebbet a városnéző buszokra.

kiemelt kép: MTI

/p>