Hirdetés 

Elképesztő történetet tudhattunk meg ma az RTL Híradóból. Gálvölgyi Jánoshoz lányai reggel 9 óra 40 perckor hívtak mentőt, azonban a segítség sosem érkezett meg. Általános jelenségről beszélünk, vagy egyszeri tévedés? Mi történik, ha ez egy ember életébe kerül? Sok kérdés, amelyre talán választ is kapunk.

A 74 éves színész délelőtt rosszul lett II. kerületi otthonában, idősebb lánya hívta a mentőt édesapjához.

9 óra 40-kor hívott a nővérem mentőautót az édesapánkhoz, aki nagyon rosszul volt. A mentőket felhívta és mondta, hogy nem kap rendesen levegőt és félrebeszél

– mondta a Híradónak a színész kisebbik lánya, aki amikor megtudta a bajt, azonnal autóba ült és rohant az édesapjához, ez nagyjából fél órás út volt, azonban a mentő ekkor még nem érkezett meg.

“Fél 11 körül felhívtam a mentőket, hogy hol van a mentőautó, mert az édesapám láthatóan tényleg nagyon rossz állapotban van.

Azt mondták, hogy még nem sikerült elindítaniuk az autót.”

– idézi fel a döbbenetes történteket, majd hozzátette, hogy a diszpécser megpróbált beszélgetni vele, ám ő érthetően csak emelt hangon tudott válaszolni az értelmetlen orvosi kérdésekre.

„Megpróbált az úriember beszélni velem, hogy hogy érzi magát az édesapám, de elmondtam neki, hogy nem értek hozzá, hiszen nem vagyok orvos, azt látom, hogy nem kap rendesen levegőt és félrebeszél. Valóban emelt hangon mondtam mindezt. Ekkor közölte, hogy velem nincs mit beszélnie, és rám tette a telefont”

– mondta el a történtekről.

„Gyakorlatilag úgy hoztam át a városon, hogy mellettem ült az anyósülésen, hogy mi tartottuk két oldalról a nővéremmel vezetés közben, merthogy annyira rosszul érezte magát”

A Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikára vitték, mert ez volt a legközelebbi intézmény. Ott azonnal az intenzív osztályra vitték az orvosok, ám színész rosszullétének pontos okát egyelőre nem derítették ki.  Délután rohamkocsival szállították át a Semmelweis Egyetem Üllői úti klinikájára, ahol továbbra is az intenzív osztályon ápolják, lélegeztető gépre kapcsolták és folyamatos vizsgálatokat végeznek rajta.

Az Országos Mentőszolgálat vizsgálja a mentésirányítók szakmai döntését a Gálvölgyi Jánoshoz “azonnal nem küldött” mentőautó ügyében – közölte az RTL Híradó. Elmondásuk szerint

“a bejelentőtől kapott információk alapján” a mentésirányító nem a legsürgősebb, hanem az az alatti kategóriába sorolta az esetet.”

kiemelt kép: Schumy Csaba – dfp.hu

/p>