Hirdetés 

Egy mentésirányító -aki nek kollégája nem küldött autót az életveszélyes állapotban lávő színészhez, mert szerinte nem volt olyan súlyos az eset- úgy véli, ha Gálvölgyi János nem lett volna ismert és népszerű személy, az Országos Mentőszolgálat nem kezdeményezett volna vizsgálatot – írta a Blikk.

Gálvölgyi János szerdán légzési nehézségek miatt kórházba került. Mentőt hívtak hozzá, de az nem érkezett meg időben, így egy családtagjának kellett bevinnie a kórházba, ahol azóta is az intenzív osztályon fekszik. Az Országos Mentőszolgálat vizsgálatot folytatott, és megállapította, hogy a mentőszolgálat diszpécsere hibásan értékelte az esetet, amikor a kapott információk alapján nem minősítette életveszélyesnek. Ennek eredményeként a diszpécsert elmarasztalták.


Fotó: RTL

A belügyminiszter vizsgálatot rendelt el a színész ügyében, akit jelenleg tüdőembólia miatt az intenzív osztályon kezelnek. Pintér Sándor felkérte minisztériuma belső ellenőrzési osztályát, hogy vizsgálja felül a központi mentésirányítási csoporthoz érkezett hívások ügyiratait és állapítsa meg, hogy szükséges-e a mentésirányítók továbbképzése és érzékenyítése. A legfrissebb információk szerint a színész jól reagál a kezelésre, de továbbra is életveszélyben van. Az ATV-nek név nélkül nyilatkozó kardiológus azt mondta, hogy a tüdőembóliás férfit nem szabad mozgatni, bár ezt a színész hozzátartozói nem tudták. Az orvos szerint a mentőszolgálat diszpécserének a tünetekből fel kellett volna ismernie a probléma súlyosságát.

Erre vannak kiképezve, tehát ezt fel kell tudni megfelelő és célzott kérdésekkel ismerni

– mondta a szakember.

A hírekre felfigyelt a rendőrség  is és hivatalból nyomozást indított foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt, miután egy népszerű és közismert személyiség nagy visszhangot kapott ügye miatt. Egy mentésvezető úgy nyilatkozott, hogy az eset nem lett volna ilyen széles körben ismert, ha nem lett volna az illető híres.

Úgy gondolom, hogy a nagy nyilvánosság, a sajtóhírek rásegítettek erre a vizsgálatra

– fejtette ki.

Fotó: Schumy Csaba / dfp.hu

kiemelt kép: HVG

/p>