Hirdetés 

Szepesi Mór több amerikai top egyetemre is jelentkezett, ezek közül több egyetem is felvette. A Yale, a Princeton és a Columbia is felajánlotta neki a felvételt, a fiatal srác pedig a Yale-t választotta. Ezen a héten érettségizik, ámbár már biztosította felvételét. A Reggeliben mesélt a vizsgák során szerzett tapasztalatairól, a felvételi folyamatról, és arról, hogy a tanulás mellett mivel foglalkozik még.


A világ topegyetemei versengenek érte (Fotó: Telex)

Nekem ma négy hosszú érettségi vizsgám lesz, mert nemzetközi érettségit teszek le, ezek átlagban másfél órásak

-mondta mosolyogva a fiatal férfi, aki önmagának szeretne bizonyítani, így túl nagy nyomás nincsen rajta, de mindenképp a lehető legjobb eredményeket szeretné lelérni.

Amerikában fog tanulni, ahol „a végső érettségi pontszámaimat már nem igazán nézik” – mondta, így ez a stresszfaktor sincs jelen az életében.

“Magam miatt próbálok jól érettségizni.”

– hangsúlyozta Mór, akiért több amerikai top egyetem is versenyzett, de ő végül a Yale-t választotta. A Reggeliben arról kérdezték, hogy milyen volt ezekre az egyetemekre a felvételi?

Fotó: RTL

Nagyon sok lépése volt, egy éve foglalkozom vele, ugyanis minden egyetemen több kör van 

– mesélte. Miután beadta a jelentkezését, egy amerikai SAT-tesztet is megírt. Természetesen a tanulmányi átlag is fontos volt: a jegyeit is meg kellett adnia, és a tanárai is írtak ajánlást róla.

Nagyon sok óra munka volt benne (…) Mindig is nagyon szerettem tanulni, új dolgokat felfedezni, a jövőben kutatásokban szeretnék részt venni, megtanulni valamit a világról, amit megosztok másokkal is.

-tette hozzá Mór.

kiemelt kép: Forbes

/p>