Hirdetés 

Május 20-án, 66. születésnapja után 10 nappal elhunyt Lang Györgyi. Közel negyven évig küzdött gyógyíthatatlan betegségével Lang Györgyi. Az élni akarása, a vidámsága, a küzdeni akarása a legyőzhetetlennel szemben példaként állítja elénk ezt a csodálatos embert. Az ország gyászol, Györgyi mindenkinek hiányozni fog.

Számos ismert ember, pélyatárs, közéleti személyiség és politikus búcsúzott az énekesnőtől.

Falusi Mariann kommentár nélkül búcsúzott egy dallal

Csonka András megtörten búcsúzott

“Györgyi, szerinted mit tudunk most kezdeni ezzel az egésszel? Szerinted meg tudjuk egyáltalán érteni, fel tudjuk fogni, el tudjuk fogadni, hogy ennyi volt? Mondom ezt úgy, hogy tisztában vagyok az előzményekkel, az évek óta ismert tényekkel. Amióta csak ismerlek, Te voltál a szabadság, a belevaló, pofátlan vagányság, a metsző humor és irónia, ugyanakkor a gyermeki érzékenység, és érzelem is, csak azt hitted, ezt elrejtheted előlünk a nagyszájúságod mögé. Az egész életed szembemenés sok mindennel, leginkább a betegségeddel, ami évtizedekig békén hagyott, hogy aztán rákapcsolhasson, szembemenés az igazságtalansággal, a pozőrséggel. Kíméletlenül tisztán tudtál megítélni embereket, kvalitásokat, és nem féltél, ha kritizálni kellett. Mennyire irigyeltem Tőled a bátorságodat. Soha nem láttam szebb példát a barátság erejére, mint a Te sorsodban. Amit és ahogy Mariann és a hozzád legközelebb állók évek óta végigcsináltak, az egyszerre megható, és példamutató, iránytű mindannyiunknak. Szégyellem, hogy ebben nem álltam igazán mellettük. Zavarban voltam a helyzettől, attól, hogy úgy teszek, ha találkozunk, mintha minden a legnagyobb rendben lenne, pedig alig szóltál pár szót, de tudtam, hogy Te is, éppúgy ahogy én, utálod a sajnálkozást. Te a stroke előttig valóban azt mutattad, teljes életet tudsz és akarsz élni. Olyat, amit sokan egészségesen sem vagyunk képesek megtenni. Duótok a vidámság, az önmagunk felvállalásának magasiskolája volt. Köszönjük az erőt, a felszabadult perceket, az önfeledt hangulatú koncerteket, a hitet, hogy lehet másképpen, igaziul is!
Nyugodj békében, drága Györgyi!❤️❤️🙏❤️❤️”

Gyurcsány Ferenc közeli barátáságban volt Györgyivel
“Elment Lang Györgyi. Ő is. Évekig úgy emlékeztem, hogy színésznőként láttam először Pécsen a nyolcvanas évek végén Spiró Csirkefej darabjában. Aztán egyszer egy interjúban ezt elmondtam neki, mire ő azt válaszolta, hogy soha nem játszott a darabban. Rossz belépő volt. De jót röhögtünk. Vele szinte csak röhögni lehetett. Az utóbbi húsz évben baráti társaságaink összeértek, így lettünk messzi/közeli barátok. Velem ünnepelte születésnapjaimat, a konyhájában is főztem, mikor szakácskönyvet csináltam, koncertjeiken találkoztunk, nem egyszer nekünk zenéltek a Pa-Dö-Dö-vel. Ez a hatalom és emberei nem szerették őt. Igaz, ő se amazokat és ennek hangot is adott. Szabad és független volt, maradt. Pár hete Györgyi születésnapi videójához még csináltam egy köszöntőt. Az utolsót. Elment egy szabad ember, egy szívember, egy barát. Pocsék hónapokat élünk. Ölellek nagylány.”
Ábel Anita is barátjától búcsúzik

“A legbátrabb, a legszabadabb ember voltál, akit ismertem…úgy éltèl, ahogy TE akartál, azt mondtad, amit TE akartál…igaz vagy. Köszönöm, hogy ültünk egymás mellett műsorban, baráti társaságban…szürkébb lett a világ, Szia Györgyi🥺💙 “

Till Attila számos alkalommal dolgozott az énekesnővel

“Lang Györgyi! Annyira szerettem a hozzáállásodat bármihez! A széphez, a jóhoz, a hülye politikához, magadhoz, a barátokhoz, a betegségedhez. Nem sok embert ismerek, aki annyira a dolgok felett tudott lenni, mint te! 2020 novemberében forgattunk Kulka Jánossal egy portrét a Propagandában és akkor Jani elvitt minket hozzád, nagy élmény volt abban a különleges, sokszínű, mesebeli lakásban lenni, amiben te, mint egy egyszerre 5 és 100 éves varázslónő szórakoztattál minket. Mint mindig mindenkit!


❤️🙏🏻 Ég veled!”

Vujity Tvrtko is megemlékezett

Lang Györgyi 1957-2023 Isten nyugosztalja! Tvrtko”

Tilinger Attila televíziós producer műsorában többször is szerepelt a Pa-Dö-Dö
“Nincsenek szavak…


Hirdetés 

😢
Minden személyes találkozás élmény volt… valahogy annak a ritka képességnek a birtokában voltál, hogy mindenkinek rengeteg energiát adtál magad körül. Nem tudom, honnan volt ennyi, de csak úgy áradt belőled. Köszönöm, hogy egy nagyon picit én is ismerhettelek és köszönöm életem első interjúját a Reggeliben. Meghatározó volt. Isten veled Györgyi! 🖤🖤🖤
Karácsony Gergely főpolgármester a főváros nevében is búcsúzott
“Hatvanhat éves korában meghalt Lang Györgyi, színésznő, énekesnő és műsorvezető, a Padödő tagja. Falusi Mariannal együtt fontos szerepe volt abban, hogy a rendszerváltás egyszerre felszabadító és sok új terhet hozó időszaka derűvel, humorral, iróniával telt meg. Miközben a közönség felé jókedvet sugárzott, az élet nem volt hozzá kegyes. Az egykor a színpadon lelkesen táncoló énekesnő hosszú évek óta kerekesszékben élt, tavaly pedig súlyos stroke tette még nehezebbé mindennapjait. Ám ő mozgásában és beszédében korlátozva is dolgozott és megőrizte érdeklődését a világ és Magyarország dolgai iránt. Demokrata volt, aki véleményét mindig felvállalta, nem törődve semmilyen következménnyel. Fájdalmas állapotában is megmaradt szabad embernek. Megpróbáltatásai ma véget értek. Karcos, szókimondó bölcsessége, sokoldalú tehetsége mindannyiunknak hiányozni fog. Együttérzek szeretteivel, rajongóival és csodálatos barátjával, Falusi Mariannal. Nyugodjék békében!”
Kiszel Tünde is kedves barátját veszítette el
“Könnyes szemmel búcsúzom Tőled drága Lang Györgyi! 😪 Nagyon szeretem a Pa-Dö-Dő együttest! Minden évben ott voltam a Budai Parkszínpadon a Pa-Dö-Dő koncerten, de közelebbről akkor ismertelek meg amikor meghívtatok a TV műsorotokba a Pa-Dö-Dő showba! Györgyi kedves, jó humorú igazi egyéniség! Boldog és hálás voltam, hogy többször eljöttetek a TV műsoromba! Mindig nagy élmény volt Veletek beszélgetni! Hiányozni fogsz! 😪 Emléked szívemben örökre megőrzöm! 🙏🏻🥀🖤 Isten Veled drága Györgyi! 🙏🏻😪
kiemelt kép: RTL

/p>