Hirdetés 

A Retro Rádió Abaházi Presszójának vendége volt Polgár Árpád, akit vagyonos üzletemberként, műkincskereskedőként ismert meg az ország, de csak kevesen tudják róla, hogy fiatalon színésznek készült. Hogy miért nem lett az belőle, arról maga mesélt a műsorban, amelyet a Story Magazin szemlézett.

Polgár Árpád tizennyolc éves korában nagy példaképe, Sztankay István ihletésére színésznek készült. Többször is jelentkezett a Színművészeti Főiskolára, de nem vették fel. Nem is sejtette, hogy jövője az üzleti életben lesz, hiszen gyűjtőként kezdte pályafutását, és végül hivatásos műkereskedő lett.

“A Nemzeti Stúdióba viszont nagyon jó volt. Nekem Major Tamás, Básti és Marton Endre voltak a tanáraim, sok mindent meg lehetett tanulni tőlünk. Játszottunk a Mózesben, a Lear királyban egy-egy mondattal. Aztán innen a Nemzeti Stúdióból jött egy hölgy, úgy hívták, hogy Lovas Edit, aki elvitt engem vidékre, Békéscsabára. Első évben már kihívta a bizottságot, megkaptam a gyakorlatos színészi működési engedélyemet, és úgy beindultak a dolgok, hogy nem is jelentkeztem a főiskolára többet” 

-mondta Polgár, majd hozzátette, hogy hiába volt jópár főszerepe, mégsem sikerült a pályán megragadnia.

“1982-ben már Budapesten benne voltam a gyermekszínházban, a Radnótiban, és mellette még egy csomó tévés szerepem is volt. A Szórakaténusz című tévéműsorban én voltam az ige, a melléknév és minden egyes adásban szerepeltem. És egy csomó más jó szerep is elkapott akkoriban, többek között a Zendül az osztályban is játszhattam. De nagy mellényem is lett. Azt hittem, én sza*tam a spanyolt viaszt, hogy engem nem lehet lesöpörni, mert akkora világszám vagyok 27-28 évesen.  És amikor azt mondták 2002 forint lesz a fizetésem, amire azt gondoltam, akkor majd minden nap emelem egy százassal a tarifámat, de végül ottmaradtam szerződés nélkül. Csak egy évet kellett volna kibírnom, mert akkoriban szedte össze a Bodrogi Gyula az embereket a Vidám Színpadhoz, és én abban a csapatban benne voltam! De közben bepereltem a színházat. Még újságcikkek is születtek arról, hogy a nagypofájú faszi pereskedik.

Engem pedig megutált a színház. Kiálltam ugyan magamért, de azért ezt nem lett volna szabad ebben a szakmában”

-mondta Árpád, azt azonban nem árulta el, miért pereskedett a színházzal.

kiemelt kép: TV2

/p>