Hirdetés 

Galambos Lajcsi számára újra megnyílt a lehetősége annak, hogy a börtön falaitól távol, otthonában töltse le a börtönbüntetését családja körében – írta a Bors. A trombitás ügyvédje most erről a fordulatról számolt be a lapnak.

Galambos Lajcsi 3 év és 6 hónap letöltendő börtönbüntetését kezdte meg egy hónapja a baracskai börtönben, de szinte alig töltött időt az intézmény cellájában. Felvétele után ugyanis azonnal a börtönkórházba vitték egészségügyi vizsgálatra, és azóta is állandó orvosi felügyelet alatt áll a kórházi osztályon.

Dalban követelik Galambos Lajcsi azonnali szabadon bocsátását! – videó

Most óriási fordulat következett be, ugyanis úgy tűnik, hogy lehetősége van arra, hogy hazatérjen, és büntetése hátralévő részét saját otthonában töltse le.

„Benyújtottam az otthonápolási őrizetre a kérelmet. Ez egyébként egy viszonylag új jogintézmény, és várjuk, hogy a büntetés-végrehajtás ezzel kapcsolatban elkészítse a saját álláspontját. A BV orvosának kell megállapítania, hogy a fogvatartott megfelel-e a jogszabályi előírásoknak és fontos, hogy legyen egy olyan személy, aki írásban vállalja, hogy gondozza a beteget, ha kikerül. Ügyfelem esetében álláspontunk szerint a feltételek maradéktalanul teljesülnek. Laikusként pedig mindenki beláthatja, hogy nem szolgál büntetési célt, ha valaki folyamatosan egy betegszobám van elhelyezve a börtönben” 

– mondta Galambos ügyvédje, dr. Csontos Róbert.

kiemelt kép: Bors / Bánkuti Sándor

Baj van! Összeomlott lelkileg a nagybeteg Galambos Lajcsi!

/p>