Hirdetés 

Két hónappal ezelőtt került sor Károly király és Camilla királynő első koronázására Londonban. Most szerdán a skóciai Edinburgh-ban újabb ceremónia vár rájuk. Ezt a szertartást a St Giles’ katedrálisban tartják, ahol a skót koronaékszereket adják át a királyi párnak- írta a Story magazin.

A szertartás nem a hagyományos értelemben vett koronázás, hanem inkább egy hálaadó istentisztelet, amely megerősíti az uralkodó és Skócia közötti köteléket. A király és a királynő magához veszik a skót koronaékszereket, az eseményt pedig nagyszabású felvonulás és katonai tiszteletadás kíséri majd.

Kiderült: ennyit örököl III. Károly II. Erzsébet királynőtől

A skót koronaékszereket, Nagy-Britannia legrégebbi ékszereit 1540 óta számos királyi szertartáson használják. Legutóbb II. Erzsébet koporsóját díszítették, amikor a Szent Giles-székesegyházban ravatalozták fel. Különösen figyelemre méltó a skót korona, amelyet aranyból és ezüstből készítettek, és 94 gyöngy és 43 drágakő, köztük gyémánt, gránát és ametiszt díszít. A szertartás során Károlynak átadják az ősi jogart, bár kardot nem adnak hozzá. A csaknem 500 éves skót állami kard nagyon törékeny állapotban van, ezért Károly számára egy újat készítettek.

kiemelt kép: AFP

Aggasztó hírek: ilyen betegséggel küzd III. Károly király

/p>