Hirdetés 

Szeptember elsejétől harminc százalékkal emelkednek a közlekedési szabálysértésekért és a közlekedési bírságokért kiszabható bírságok Magyarországon. A legsúlyosabb sebességtúllépésért kiszabható bírság 300 ezer forintról 390 ezer forintra emelkedik – írta a vezess.hu.

Július 4-én a parlament elfogadta a következő évi költségvetés megállapításáról szóló törvényt, amely módosította a bűncselekményekről szóló törvényt is. A módosítás eredményeként szeptember 1-jétől mintegy 30 százalékkal emelkedik a minimális és a maximális bírság összege, amely 6500, illetve 200 ezer forint lesz. Korábban a minimális bírság 5000 forint, a maximális pedig 150 ezer forint volt.


Könnyeben és többet fizethet majd a gyorshajtó (Fotó: Vezess.hu)

Ráadásul a traffipaxok mérési hibahatárát idén törölte el a rendőrség, amely azt is jelenti, hogy a konkrétan bemért sebességet veszik alapul a bírásgolásnál és nem lesz 5-10 km/h leszámítás a sebességből hibahatárként. Így nemcsak könnyebb lesz bírságot kapni, többet is kell majd fizetni. Az objektív felelősség keretében kiszabható eddigi legalacsonyabb gyorshajtási bírság 30 ezer forint volt, ez a fentiek értelmében várhatóan 39-40 ezerre emelkedik ősszel.

kiemelt kép: vezess.hu

A traffipax előtt lépett a gázra egy mercis a 61-es úton, 300 ezret fizethet – fotóval

/p>

Discover more from Reflektoronline

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading