Hirdetés 

A Ferencváros szurkolóit sokkhatásként érte a Bajnokok Ligája selejtező első fordulójában a zöld – fehérek csúfos hazai veresége, majd kiesése a félamatőr feröeri KÍ Klaksvík ellen, ami után azonnal menesztették Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedzőt.

A klub vezetősége ideiglenesen Máté Csabát bízta meg a csapat vezetőedzőjének és vele azóta nemcsak szárnyal a zöld-fehér sas, hanem fazonja is van a csapat játékának. A gyenge tavaszi szezon és a BL – búcsú után olyan Ferencváros lépett ki a Groupama Aréna gyepszőnyegére, amilyet a szurkolók látni akarnak hétről-hétre.


Máté Csabával régen látott támadófocit játszik a Ferencváros (Fotó: Fradi.hu)

A látható változás pedig azonnal eredményekben is megmutatkozott. Az Európa Konferencialiga második selejtezőkörében a Shamrock Rovers elleni hazai 4-0-ás győzelem után idegenben 2-0-ra győztek Zachariassenék, a harmadik fordulóban pedig a máltai Hamrun Spartans következett, amely csapat ellen nyugodtan kijelenthetjük, hogy idegenben is edzőmérkőzést játszott a Ferencváros. A zöld sasok az első perctől az utolsóig láthatóan komolyan vették a találkozót.

Varga Barnabás mesterhármat lőtt Máltán (Fotó: Fradi.hu)

A harmadik percben Abu Fani bombájával vezetést szerzett a magyar bajnok, majd ugyan végig mezőnyfölényben játszottak és helyzeteik is voltak, de a szünetre 1-0-ás magyar előnnyel mentek öltözőbe a csapatok. A második félidőben aztán kiszakadt a gólzsák, előbb Zachariassen az 51. percben, majd Varga Barnabás az 53. és 56. percben zörgették meg a máltai hálót, amivel nagyon gyorsan eldőlni látszott a továbbjutás sorsa. A tavalyi szezon gólkirálya ezután úgy döntött, hogy mesterhármasig meg sem áll, Abu Fani mesteri indítására kiváló ütemben indult, és 12 méterről remekül lőtt a jobb alsóba, a 65. percben így már 5-0 volt az eredmény. A 72. percben akár a hatodik gólt is megszerezhette volna a magyar bajnok, de Varga Barnabás lövése végül a kapufán csattant. A csereként beálló Tokmac is gólt szerezhetett volna, de a szerencse ezúttal nem állt a Fradi mellé. Az utolsó 10 percben visszafogottan zajlott a játék, a Ferencváros igyekezett sérülések nélkül megúszni a hátralévő időt, azonban kapott gól nélkül nem sikerült megúszni a találkozót, miután egy nem várt támadásból 18 méterről Montebello szépített, de a slusszpoén a Fradié volt, ugyanis Traoré a 90. percben került helyzetbe, elbugdácsolt a kapuig, éles szögből jobbról rálőtte, a kapus kicsit beleért, a labda a hosszú oldal felé gurult, és a berobbanó Owusu ismét öt gólossá tette a különbséget.

A mérkőzés után nyugodtan kijelenthetjük, hogy az EKL playoffjában a Ferencváros, egy hét múlva a visszavágó a Groupama Arénában formalitás lesz. 

Európa Konferencialiga selejtező 3. kör első mérkőzés

Hamrun Spartans – Ferencváros 1-6 (0-1)

Hamrun, National Stadium Ta’ Qali

gólok: Montebello (89.), illetve Abu Fani (3.), Zachariassen (51.), Varga (53, 56, 65.), Owosu (90.)

kiemelt kép: YouTube

Nyolc gólos meccsen győzött a Fehérvár FC ellen a Ferencváros

/p>