Hirdetés 

VV Aurelio még tavaly februárban került börtönbe, a ValóVilág korábbi győztesét kábítószer-fogyasztás és emberrablás miatt ítélték el 3 év 5 hónap elzárásra. Most a bíróság úgy határozott, hogy korábban szabadulhat -írta a Blikk.

Megszületett az ítélet! „A hírnevemet jó dolgokra szeretném fordítani” – mondta Aurelio

Dr. Galgóczi Zoltán, Aurelio ügyvédje elmondta, hogy Aureliónak milyen feltételeknek kell megfelelnie a feltételes szabadsághoz.

„A feltételes szabadságra bocsátás olyan kedvezmény, ami lehetővé teszi, hogy a tényleges fogva tartás ideje az ítéletben kiszabott büntetés tartamánál rövidebb legyen. Az idő lerövidítése törvényben rögzített lehetőség, amely bizonyos feltételek megléte esetén alkalmazható. Büntetés-végrehajtási bíró vizsgálja ezen feltételek fennállását és indokoltságát. A sok szempont közül kiemelendő az elítélt büntetés-végrehajtás alatt tanúsított magatartása, illetőleg a törvénytisztelő életmódra való készsége” 

-mondta a lapnak az ügyvéd, aki hozzátette, hogy a büntetés-végrehajtási bíró azért is hozta meg ezt a döntést, mert a fogvatartott a törvényi feltételeket teljesíttette.

„Így az emberrablásért kiszabott büntetése kétharmad részének letöltésével idén augusztus 17-től lehetővé tette számára a feltételes szabadságra bocsátást. 

Tekintve viszont, hogy ezt a bűncselekményt a saját fogyasztására szánt, csekély mennyiségű kábítószer birtoklása miatt kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el, ezért az emiatt kiszabott 1 év 2 hónap börtönbüntetés végrehajtását teszi most foganatba a büntetés-végrehajtási intézet. Aurelio tehát még nem szabadul, hanem a második büntetését kezdi meg” 

-mondta el a Blikknek dr. Galgóczy, aki azt is hozzátette, hogy a valóságshow-sztár mindent megtesz azért, hogy jó útra térjen.

„Aurelio a börtönben részt vett egy önkéntes drogterápián annak ellenére, hogy a lebukása, vagyis 2015. november óta nem fogyasztott kábítószert”

 mondta.

kiemelt kép: 168.hu

Gyermeke miatt hamarabb szabadulhat a börtönből Aurelio!

/p>

Discover more from Reflektoronline

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading