Hirdetés 

A Ferencváros a hatalmas Bajnokok Ligája pofon után a vártnál sokkal könnyebben jutott az Európai Konferencialiga főtáblájára.

A Fradi az ír bajnok Shamrock Rovers ellen összesítésben 6-0 arányban, a máltai bajnok Hamrun Spartans ellen 8-2 arányú összesítéssel jutott tovább, majd a litván bajnok Zalgiris Vilniussal szemben 7-0-ás összesítéssel jutott be a Konferencialiga csoportkörébe.

Máté Csaba a vezetősedzőként eltöltött ezen idő alatt 8 győzelmet és mindössze 1 vereséget könyvelhetett el egy erősen felforgatott csapattal a Puskás Akadémia ellen, csapata pedig régen látott dinamikus támadójátékkal 33 gólt szerzett és mindössze 7 gólt kapott. A Zalgiris Vilnius elleni sajtótájékoztató után azonban szavai azt sejttették, hogy eddig tartott a feladata vezetőedzőként.

„Amikor te vagy a felelős, ezt a sikert érzed a legjobban magadénak. Nagyon büszkék vagyunk a korábbi évekre is, azok alapozták meg azt, hogy most ismét be tudtunk jutni. Azt próbáltam a játékosokba sulykolni, hogy akarjanak gólt lőni, éhesek legyenek, hiszen sok támadónk van, mindenki gólt akar szerezni, a kvalitás bennünk van, és erre próbáljuk helyezni a hangsúlyt. Köszönöm a szurkolóknak, hogy a nevemet skandálták, ugyanakkor elég öreg vagyok ahhoz, hogy tudjam, hogyan működik ez a Fradinál: vagy lakodalom van, vagy temetés. Bízunk benne, hogy soká lesz temetés. Nem tudok arról, hogy csoportkörhöz lenne kötve a folytatás a vezetőedzői poszton, meglátjuk, mit hoz a jövő. Van egy megállapodásunk a vezetőséggel, nem kell minden héten beszélgetni, nem hiszem, hogy közelebb kerültünk ahhoz, hogy én legyek a kinevezett vezetőedző.

Óriási dolog a legnagyobb klubot vezetni, nagyon boldog vagyok, hogy eddig ezt tettem.

Egy másodedzőnek kicsit közelebbi kapcsolata van a játékosokkal, bár Sztanyiszlav Csercseszov is nagyon sokat beszélt velük egyénileg. Nem kellett lépni egyet hátra, tiszteljük egymást, világosan elmondjuk a követelményeket, következetesek, fegyelmezettek próbáltunk lenni, mert a játékosok erre vevők. Szakmailag rengeteget tanultam az elmúlt időszak alatt. Könnyű helyzetben vagyok, másnak el kell menni hospitálni ahhoz, hogy magas színvonalú edzőktől tanuljon és lessen el dolgokat, én testközelből tapasztaltam meg ezeket és még fizetést is kaptam érte. Ez óriási iskola, sokkal jobb edző lettem, mint tíz évvel ezelőtt. Volt egy korábbi mentorom, aki azt mondta, akié a döntés, azé a gyötrelem, ez valóban így van, sok pillanatot át kell gondolni. Köszönet a stábnak, rengeteget segítettek, sok terhet levettek az ember válláról.”

-mondta el Máté Csaba az M4Sportnak. A Fradi pénteken ellenfeleket kap a csoportkörbe és minden bizonnyal napokon belül kiderül, hogy mi lesz Máté Csaba sorsa, akit egy emberként éltetett a Fradi tábor a mérközés végén.


EKL csoportkötös a Ferencváros (Fotó: MTI)

Ferencvárosi TC-Zalgiris Vilnius (litván) 3-0 (2-0)
Groupama Aréna, 12 073 néző, v.: Urs Schnyder (svájci)

gólszerzők: Traoré (4., 48.), Varga B. (42., tizenegyesből)

Továbbjutott: a Ferencváros, kettős győzelemmel, 7-0-s összesítéssel.
kiemelt kép: Fradi.hu

 

Nyolc gólos meccsen győzött a Fehérvár FC ellen a Ferencváros

/p>