Hirdetés 

A címvédő és listavezető Ferencváros hazai pályán magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott ősi riválisa, az Újpest felett a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójának vasárnapi csúcsrangadóján.

Az élvonalban ez volt a 239. derbi, a Ferencváros 116. alkalommal diadalmaskodott, az újpestiek 61-szer nyertek, de 2015 decembere óta nem ünnepelhettek a párharcban. Dejan Stankovic irányításával továbbra is veretlenek a zöld-fehérek.


Sztankovics magabiztosan megnyerte az első derbijét (Fotó: Fradi.hu)

A hazaiaktól az utolsó pillanatban két kulcsember, a csapatkapitány Dibusz Dénes és a középpálya motorja, Sigér Dávid sem tudta vállalni a játékot. A pirotechnikai „bemutatót” követő füstfelhő miatt néhány perc késéssel kezdődött az összecsapás, amelybe a házigazdák nagy elánnal vetették bele magukat, és Lisztes révén egy korai kapufát is jegyeztek.
Amikor a lilák éppen kezdtek feljavulni, egy hatalmas hiba után Pesic megszerezte a vezetést a Ferencvárosnak – Tamás nyúlt bele rosszul egy átadásba, amivel helyzetbe hozta a rivális csatárát. Néhány perccel az első félidő rendes játékidejének vége előtt kis híján egyenlített az Újpest, de a válogatott kapusa helyén pályára lépő Varga Ádám bravúrral hárított.
Az első félidő végül 55 percig tartott, a lilák nagyon közel voltak ebben a periódusban az egyenlítéshez.

Bajnokhoz méltóan játszott a Ferencváros (Fotó: MTI)

A szünet utáni első percekben futószalagon érkeztek az újpesti helyzetek, Ambrose például öt méterről gurított mellé senkitől sem zavartatva.
Az Újpest nyomása ellenére megduplázta előnyét a címvédő, Abena fejelt gólt szöglet után. Három perccel később eldőlt a három pont sorsa, Abu Fani értékesítette a Banairól kipattanó labdát.
A hajrára érthetően hitehagyottá vált az Újpest, a Ferencváros pedig már nem erőltette a támadásokat, így az eredmény nem változott.

A mérkőzés után a fradi.hu-nak Dejan Sztankovics nyilatkozott.

„Nagyon élveztem a magyar derbit, most már 100 százalékosan tudom, milyen ez. A szurkolók fantasztikus atmoszférát teremtettek, a 12. játékosunk voltak ma a gyepen, hihetetlen élmény volt ilyen hangulatban játszani. Nagy gratuláció jár a csapatnak, szervezettek voltak, maximálisan ott voltak fejben is. Hiába játszunk háromnaponta mérkőzéseket, egy derbin nem lehet kifogás, hogy az ember fáradt, 100 százalékot kell beleadni. Ezt abszolút megtették a srácok a pályán, ezért szeretnék gratulálni a csapatomnak, köszönöm nekik az áldozatot, a lojalitást. Egy 3-0-s derbigyőzelem után lehet belemenni a részletekbe, de számomra a legfontosabb, hogy mindenki szívből, alázattal játszott, úgy gondolom, ennek a jutalma néha az, hogy velünk van a szerencse is. Három nap múlva egy újabb fontos mérkőzés következik számunkra a MOL Magyar Kupában. Mély a keretünk, örülök neki, hogy újra bevethettünk olyan játékosokat, mint Esiti, Toki és Gojak. Várunk még Cissé és Traoré visszatérésére, de az ő felépülésük még néhány hetet igénybe vehet, akárcsak Varga Barnabás és Sigér Dávid felépülése. Boldog vagyok Varga Ádám miatt, aki igazi Fradi-nevelés, 7 éves kora óta a Ferencváros játékosa, itt nőtt fel. Pár perccel a lefújás után beszéltem vele, sírt. Ilyenkor tele vagyunk érzelmekkel, ezért ebben a pillanatban nincs helye az elemzésnek. Nálam Varga Ádám volt a mérkőzés embere. Nemcsak azért, mert többször is góltól mentette meg a Ferencvárost, hanem mert emberileg is nagyon fontos volt számára, hogy átélhesse a derbit. Örülök, hogy számára ez az álom beteljesült.”

-mondta Dejan Sztankovics aki szerint a mérkőzés embere a Dibusz Dénest helyettesítő Varga Ádám volt.

(via MTI / fradi.hu )

OTP Bank Liga, 11. forduló:
Ferencvárosi TC-Újpest FC 3-0 (1-0)
Groupama Aréna, 20 357 néző, v.: Karakó
gólszerzők: Pesic (28.), Abena (70.), Abu Fani (73.)
sárga lap: Lisztes (20.), illetve Hall (53.), Kosanovic (81.)

kiemelt kép: Fradi.hu

Jön Sztankovics első derbije! Az Újpest a Fradi fáradtságában is bízik…

/p>

Discover more from Reflektoronline

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading