Hirdetés 

Zalatnay Sarolta, a legendás énekesnő a Blikknek nyilatkozott nemrég és szóba került az anyagi helyzete is. Az élő legenda elmondta, hogy a nyugdíja szinte semmire sem elég, így a megélhetése biztosításának érdekében idős korában is koncertezik.

Cini szerint a legtöbb az ő korosztályában a művészek között sokan nem kapnak megfelelő nyugdíjat, így kénytelenek dolgozni. Szerinte a rendszerváltás előtt hiába fizettek nyugdíjjárulékot, ezt később nem vették számításba.

„Ez a 60 ezer forint nem sok mindenre elég, ez nyilvánvaló. Az én korosztályomban bizony ez legtöbbünknek a megélhetésről is szól.”

-mondta, majd hozzátette, hogy amíg szükség van rá, addig színpadon lesz és koncertezik.

„Majd pihenek, amikor eljön az ideje. Tartom magam a mindhalálig rock & roll jelszóhoz, és megyek, amíg kellek.”

-mondta a legenda.


Falusi Mariann nyugdíja is döbbenetesen alacsony (Fotó: YouTube)

A múlt héten a friss nyugdíjas Falusi Mariann is a kevés nyugdíjáról beszélt, szerinte a művészeket nem becsülik meg úgy, mint a sportolókat.

Nem igazán tudom, hogy ebbe mit számolnak bele, hogy ezt hogy csinálják. Én csak egy évet voltam egyébként külföldön, egy évet dolgoztam külföldön folyamatosan. Meg [számít] az eleje is, amikor jöttek be azok a kis jogdíjak, amikor itt-ott felléptünk. Azokat befizették. De vannak ismerősök, akik azt mondták, hogy annak idején lenyelte ezeket rendesen az ORI meg az Interkoncert meg ezek az intézmények, és lehet, hogy az sem számít bele. De ez az, amit szoktak mondani, tudod: hogy a sportoló, aki egyszer elindul az olimpián, az élethosszig kap pénzt. A színészek-művészek, akik végigdolgozzák az életüket, azoknak viszont azt mondják, hogy hát félre kellett volna tenni annak idején, amikor nagyobb volt a gázsi

-mondta Falusi, akinek nyugdíja minössze 86 ezrer forint.

kiemelt kép: Bors

Suzy: „Mesterséges intelligencia már van, de szeretet egyre kevesebb…”

 

/p>

Discover more from Reflektoronline

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading