Hirdetés 

A toxikológus és Dr. Medgyesi János a fogyás fontosságáról beszélt.

Magyarország közel 60-70 százaléka túlsúlyos, ennek ellenére mégsem vesszük elég komolyan ezt a népbetegséget. Jelenleg sem a betegoktatásban, sem az orvosképzésben nem kap kellő figyelmet az elhízás kezelése. Dr. Zacher Gábor és Dr. Medgyesi János a tartós fogyás titkáról mesélt a FEM3, Több mint TestŐr műsorában. – írta a szeretlekmagyarorszag.hu.

Enni jó, jókat enni meg még jobb. Viszont Magyarország késsel, villával ássa meg a saját sírját, ugye ezt Parti Nagy Lajos mondta.

– mesélte Dr. Zacher Gábor, aki szerint ez a mondat remekül kifejezi azt a hihetetlen zabálást, ami Magyarországon időként megtörténik.

Zacher kiemelte, hogy ha valaki tartósan le akar fogyni, és meg akar szabadulni akár 40-50 kilótól, ahhoz orvosi segítség kell. Dr. Medgyesi János, a Medfood orvosigazgatója hozzátette, a diéta során lényeges a beteg testi és lelki vezetése is.

Jelentősége van annak, hogy a páciens tudja, hogy mire vállalkozik. Legyen egy ingyenes konzultáció, ahol át tudja tekinteni az egész programot. Az igazán sikeres diéták egy konkrét órarendet adnak a páciensnek, ahol megvan, hogy reggelre, tízóraira, ebédre, uzsonnára mit eszik.

– fogalmazott Medgyesi, majd kiemelte, lényeges, hogy a fogyni akaróban ne az a tudat legyen, hogy elvesznek tőle valamit, hanem azt érezze, hogy egy „egészségesedési” folyamatban vesz részt.

Az orvosigazgató fontosnak tartja azt is, hogy a fogyás után az érintett megtanuljon egy olyan életvezetést, ami lehetővé teszi, hogy a számára kritikus szituációkban ne egyből a hűtőt nyissa ki, hanem legyen egy terve arra vonatkozólag, hogy mit fog enni.

indexkép: infostart.hu

/p>

Discover more from Reflektoronline

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading