Hirdetés 

Visszaélnek a popsztár nevével – az “ál – Szabyest” intim fotókat kér a Facebookon

Nem az első és bizonyosan nem is az utolsó eset, hogy egy népszerű művész, celeb, vagy popsztár nevével visszaélnek. 

Legutóbb Tilinger Attila nevében ajánlottak milliós nyereményeket csalók, most pedig az egyik legismertebb hazai tinisztár, Szabyest nevével csináltak egy profilt “Szabyest Szabyest” néven, amely elsősorban a fiatal lányokat jelöli be és egyik informátorunk szerint képeket küld az énekesről és cserébe intim képeket kér tőle, bízva abba, hogy a lány esetleg rajongó és örömmel teljesíti a popsztár kérését.


(Fotó: olvasói fotó)

Szabyest persze hosszasan beszélget is az új ismerőseivel, sőt ajánlatot is tesz, ahogy a fotón is látható, azt kérdezi a lánytól:

“…és am kipróbálnál?..”

(Fotó: olvasói fotó)

Annyi hibát mindenesetre elkövetett a személyiségbitorló, hogy a profil a facebook.com/batyi.attila.77 linken érhető el, ami árulkodó az elkövető személyazonosságát illetően.


Hirdetés 

(Fotó: Facebook)

KOMOLY BŰNCSELEKMÉNY IS LEHET MÖGÖTTE

Lapunk megkérdezett egy ügyvédet, aki elmondta, hogy a  profilt készítő személy amennyiben  kis, vagy fiatalkorú lányoktól is kér és kap fotót, netán továbbad, vagy nyilvánosságra hoz, abban az esetben bűncselekményt követ el. A következmények súlyosak is lehetnek.

Aki 18 évnél fiatalabb személyről pornográf felvételt szerez vagy tart, három évig, aki készít, kínál, átad vagy hozzáférhetővé tesz, az egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, rendelkezik a törvény. Aki ilyen felvételeket forgalomba hoz, azzal kereskedik, illetve a nagy nyilvánosság számára hozzáférhetővé tesz, vagy ezekhez anyagi eszközöket szolgáltat, arra két évtől nyolc év börtön is várhat. – mondta dr. Páli Csaba.

PROFIL A HAJNAK, HASNAK, DE AKÁR A HÁTSÓNAK IS, HA AZ IMÁDOTT SZTÁRRÓL VAN SZÓ

Lapunk elérte Szabyestet, aki a tőle megszokott higgadtsággal nyilatkozott az esetről. – A fiatal rajongók között jellemző, hogy rajongói profilokat készítenek, sokszor szinte megtévesztően hasonlíthat az eredetihez. Ez már 2013 óta, a karrierem kezdete óta látott fogalom. Mivel java részt fiatalon készítik nincsenek tisztában a képmással való visszaélés fogalmával. Nagy trend volt korábban a rajongók által az előadó testrészeinek külön-külön is oldalt csinálni, így külön profilokat készítettek a hajamról, hasamról, de a mai napig aktív egy @szabyest_segge nevű profil is. Jelenleg is többszáz Facebook profil és Instagram profil létezik Szabyest alatt. – mondta a popsztár, aki feljelentést nem tesz, de írt az álprofilnak egy üzenetet, amelyben felszólította a nevében való bármilyen írás, vagy posztolás abbahagyására, valamint a profil felfüggesztésére.

(Fotó: Facebook Messenger / Szabyest)

indexkép: Facebook / Szabyest


Hirdetés 

%d bloggers like this: