Hirdetés 

A Ferencváros 3–2-es hátrányból fogadja a svájci Young Boysot a Bajnokok Ligája playoffjában, ahonnan a párharc győztese már egyenesen a csoportkörbe jut. A találkozót felvezető sajtótájékoztatón a magyar csapat vezetőedzője, Peter Stöger nemcsak a mérkőzésről, a Franck Bolival való kapcsolatáról is beszélt.

A Nemzeti Sport arról kérdezte Peter Stögert, nem tart-e attól, hogy a Groupama Aréna vélhetően telt házas közönsége esetleg túlpörgeti kicsit a játékosokat.

„Egyáltalán nem, inkább pluszt fog jelenteni, hogy telt ház előtt játszunk. Az előző mérkőzéseken is rengeteget segített a szurkolás, ez olyan előny nekünk, mint Bernben a svájciaknak volt a műfű.”

Ezután arról esett szó, hogy az elmúlt hetek intenzitása miatt döntöttek úgy, hogy elhalasztják a Puskás Akadémia elleni bajnoki mérkőzést.

„A magyar futballnak is fontos dolog, hogy ott lehetünk a BL csoportkörében. Ezt az időt maximálisan fel tudtuk használni a mérkőzések elemzésére, a regenerációra. Az ellenfelek is halasztottak találkozókat, ez is mutatja, mennyire fontos ez a periódus a nemzetközi futballban.”

Az odavágóról beszélve megemlítette: Franck Boli második gólja visszahozta a Ferencvárost a párharcba, így hazai közönség előtt lehet esély a továbbjutásra – akár hosszabbítás vagy tizenegyespárbaj után.

„A mai edzésen gyakorolni fogjuk a büntetőket, de azért ez teljesen más, mint nyomás alatt telt házas mérkőzésen lőni, vagyis a mai gyakorlásnak nem sok hatása lesz a holnapi párbajra.”

A Nemzeti Sport megkérdezte a trénert Bolival való kapcsolatáról is.

„Franckkel két és fél héttel ezelőtt volt némi hozzáállásbeli probléma, a testbeszéde nem volt megfelelő, ezért jobbnak láttam kitenni a keretből, mert úgy éreztem, nem tudja segíteni a csapatot. Ugyanakkor megmondtam neki, hogy visszaszerezheti a helyét, ha keményen dolgozik. Úgy látszik, ezek voltak a megfelelő szavak, mert azóta maximálisan teljesít az edzéseket, és gólokat szerez. Remélem, holnap is sikerül betalálnia.”

Egy svájci újságíró arról faggatta Stögert: ha BL-csoportkörbe jutna a Ferencvárossal, az pályafutása legnagyobb sikere lenne-e.

„Valóban nem sok osztrák edzőről mondható el, hogy ott volt a főtáblán a csapatával, a karrierem szempontjából mindenképp ez lenne a legnagyobb eredmény. Ugyanakkor én mindent sikernek tartok, például a Köln feljuttatását is. De ez a csoportkörös szereplés nemcsak nekem lenne nagy dolog, hanem a klubnak és az egész országnak is.”

PETER STÖGER SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, PLAYOFF
VISSZAVÁGÓ
BAJNOKI ÁG
Kedd, 21.00: 
Ferencváros–Young Boys (svájci) (Tv: M4 Sport)
Az első mérkőzésen: 2–3

Nemzeti Sport

kiemelt kép: FTC


Hirdetés