Hirdetés 

Nagyjából egy hónapja kapta el a fertőzést.

61 éves korában koronavírusos betegségben elhunyt Phil Valentine rádiós műsorvezető, írja a CBS News. A magát konzervatívnak tartó férfi több népszerű összeesküvés-elméletet is táplált az 1995 óta működő, országosan is több városban sugárzott műsorában, illetve közösségi oldalain és a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban is érdekes nézeteket vallott.

Valentine kifejezetten szkeptikusan viszonyult a betegséghez és az ellene kifejlesztett oltásokhoz is, és egyáltalán nem hitt a maszkviselés hatásosságában sem. Július 11-én Facebook-oldalán jelentette be, hogy elkapta a koronavírust, ám akkor még bízott abban, hogy felépül. Néhány héttel később azonban a munkahelye a család információra hivatkozva közölte, hogy Valentine állapota romlott és súlyos tüdőgyulladással kritikus állapotban fekszik kórházban.

Végül szombat délután a férfi műsorát is sugárzó rádióadó a Twitteren adta hírül, hogy a műsorvezető elhunyt.

Mark Valentine, a rádiós testvére néhány hete a Facebookon azt írta, Phil „sosem volt kifejezetten oltásellenes, de nem volt eléggé egyértelműen oltáspárti” és reménykedtek benne, hogy amint felépül és folytatja a műsorát, az álláspontja változni fog.

Indirekt

kiemelt kép: Getty Images


Hirdetés