Hirdetés 

Amint arról már beszámoltunk, Kubatov Gábor péntek reggel rejtélyes posztban utalt arra, hogy rövidesen nagy hírrel jelentkezik a Ferencváros.

A zöld -fehérek nem sokat késlekedtek, fél órával ezelőtt be is jelentették a nagy hírt: hét Angliában töltött év után ismét a Ferecváros csapatát erősíti a 45-szörös bosnyák válogatott, Muhamed Besic.

Besic 2012 nyarán érkezett először a Ferencvároshoz, ahol csupaszív, lelkes játékát hamar megszerették a Fradi-szurkolók. Amellett, hogy minden mérkőzésen a maximumot nyújtotta és az utolsó pillanatig küzdött, különleges volt benne, hogy több poszton is kiválóan megállta a helyét: játszott középső védőt, jobbhátvédet, de védekező középpályásként is bevethető volt. A Fradiban eddig összesen 71 mérkőzésen lépett pályára, és két találatot szerzett, köztük az alábbit is, amit utólag csak „gengsztergólnak” nevezett:

2014 után nem csak a Fradi-szurkolók, de egész Magyarország megtanulta, hogy ki is az a Muhamed Besic. Ekkor ugyanis Bosznia-Hercegovinával a világbajnokságon szerepelt, ráadásul nem is epizodistaként: az Argentína, a Nigéria és az Irán elleni csoportmeccsek mindegyikét rendre végigjátszotta. Az egész világ megcsodálhatta, hogy az NB I színvonalához szokott játékos hogyan állt helyt az azóta már hatszoros Aranylabdás Lionel Messivel szemben.

A brazíliai világbajnokságon nyújtott teljesítménye alapján egyértelművé vált, hogy Besic kinőtte a magyar bajnokságot, így Európa legrangosabb bajnokságaiban szereplő klubok bombázták jobbnál-jobb ajánlatokkal. Végül csaknem öt millió euróért a kilencszeres angol bajnok Evertonhoz szerződött a Premier League-be. Azóta 46 PL-mérkőzésen lépett pályára, az előző éveket kölcsönben töltötte a Middlesbrough-nál, valamint a Sheffield Unitednél.


Visszatért a közönségkedvenc (Fotó: FTC)

Besicnek 2021 júliusában lejárt a szerződése a liverpooli együttesnél, így szabadon igazolható játékosként csatlakozik a Fradihoz.

fradi.hu

kiemelt kép: FTC


Hirdetés