Hirdetés 

Az OTP Bank januári figyelmeztetése szerint az aktuális adathalász kísérletekben a csalók levélben ajándékkal kecsegtetnek, amely nem más, mint egy biztonsági frissítés. A levelet továbbra sem sikerült tökéletesen megfogalmazniuk.

Abank honlapján megjelent figyelemfelhívás szerint az újabb adathalász levelek tárgya a következő: Kérjük, frissítse a regisztrált alkalmazás adatait!

Az avatatlan szemeknek úgy tűnhet, hogy csupán egy biztonsági rendszerfrissítést kell elvégeznie az ügyfélnek, különben zárolják fiókját. A szövegezésből, illetve a levél formájából azonban látszik, hogy ezt a levelet nem az OTP Bank küldte.

Érdemes kiemelni, hogy mivel a csalók nem banki címlista alapján dolgoznak, ezért bárki kaphat ilyen levelet. A bank azt tanácsolja az ügyfeleknek, hogy a levelet azonnal töröljék, semmiképp se kattintsanak a káros linkre. (A csalók ezen keresztül képesek arra, hogy begyűjtsék a megtévesztett ügyfelek jelszavait és adatait.) Csak a megszokott módon lépjenek be az internet- és mobilbanki felületre.

Az adathalász levél képe:

napi.hu

kiemelt kép: OTP


Hirdetés