Hirdetés 

Egy bennfentes portugál újságíró gyűjtötte csokorba, hogy a góljai ellenére miért nem talál magának megfelelő csapatot Cristiano Ronaldo. A gigászi fizetési igénye csak egy a számos ok közül.

A topligákban hat nap múlva vége az átigazolási időszaknak. Az MU-nál sokakkal hadat viselő világsztárt pedig egymás után pattintják le a szóba jöhető klubok. Egy portugál futballszakíró felsorolta az okokat, miért lett Ronaldo nemkívánatos személy.

Csak a szurkolók álma, hogy visszatérjen a lisszaboni Sportinghoz. Egyrészt nem tudnák teljesíteni az anyagi követeléseit, az évi 30 millió eurós (12,2 milliárd forint) fizetését csak négy-öt topklub lenne képes állni.

Másrészt attól tartanak, hogy megmérgezné az öltöző légkörét

– mondta Ricardo Lestre.

A bennfentes szerint Ronaldo túl erős személyiséggé vált a futballban, aki túlnő a csapatain is.

– Túl nagy súlya lett a szavának. A portugál válogatottnál ő dönti el, ki játszik és ki nem. Emiatt gyakran kritizálják is a szövetségi kapitányt és az elnököt. 

Ronaldo az ügynöke, Jorge Mendes játékosait követeli a csapatba. Melyik komoly klub engedne meg neki ilyesmit?

A klasszisa még mindig megkérdőjelezhetetlen, de óriási rizikó, hogy megváltoztatja a klubjai kémiáját. Egy Bayern München például sosem fogja feladni miatta a struktúráját 

– érvelt Lestre, hozzátéve: az ötszörös aranylabdással sokat nyer egy klub (mezeladás, marketingérték stb.), de még többet kockáztat is. Szerinte Ronaldo még mindig fenevad a kapu előtt, de már rég nem a Real Madridban csodált klasszis. Mindig játszani akar, de 37 évesen már nem képes erre a korábbi szinten.

Bors

kiemelt kép: Instagram

EZ IS ÉRDEKES!

Cristiano Ronaldo igazi terminátorrá gyúrta magát: így készül az új idényre – fotó


Hirdetés