Hirdetés 

2001. január 2-án délelőtt az egész országot megrázta a hír: a Király véletlen fegyverbaleset áldozata lett és a Honvéd Kórház traumatológiai osztályán belehalt sérüléseibe.

Vágó Imréné akkori csepeli rendőrkapitány a tragikus baleset utáni sajtótájékoztatón elmondta, hogy az énekes szűk családi – baráti körben utószilveszterezett otthonában, amikor hajnali 5 óra körül valamilyen külső zavaró tényező hatására -a jelenlévők elmondása szerint a szomszéd kakasának kukorékolása miatt- elővette félautomata fegyverét és kilőtt az ablakon.

Ezután kiürítette a pisztolyt, kivette a tárat, egy golyó azonban a csőben maradt. Felesége kérlelte, hogy tegye le a fegyvert, mire az énekes -mondván, hogy nincs benne golyó- megnyugtatásképpen a saját halátékához tette azt, majd elsütötte. Halálával kapcsolatban sok teória felreppent, a mai napig nem nyugodtak bele a rajongók a halálába. Sokan abban bíznak, hogy az RTL+ új sorozatából kiderül majd a halálának valódi oka.

Zámbó Marietta a Tényeknek tavaly azt mondta:

Nem tudjuk, konkrétan hogyan halt meg. Ha tudnánk, hogy autóbalesetet szenvedett, vagy ilyesmi, talán könnyebb lenne, de hogy nem lőtte fejbe magát, az is biztos. Ez most már nyílt titok. Ennyi. Többet nem akarok erről beszélni, úgyis megtudja majd egyszer a világ.


Fotó: TV2
Suzy az első volt édesanyjával, aki virágot és gyertyát vitt az énekes házához

A mulatós királynő Suzy nagy rajongója volt Jimmynek. Csepeli lakosként többször beszélt is az énekessel, több autogram és koncertjegy van a féltetten őrzött relikviái között. Jimmy halála óta többször beszélt Edit asszonnyal is, vendégeskedett is az Király otthonában. Az énekessel kapcsolatos emlékeit és a tragikus hajnalon történteket így idézte fel az énekesnő:

-Jimmy halála az egész családunkat megrendítette. Minden koncertjére elmentünk, amire csak lehetett. Anyukám tudta, hogy mennyire fontos nekem, ezért mindig elvitt ahová csak tudott.

Többször beszéltem is Jimmyvel telefonon, nagyon kedves volt velem, de akkor is csak mosolygott, amikor ötször álltam be a sorba egy autogramért.

Már nem volt mit aláírassak, akkor a ruhámra is odaírta a nevét. A halála reggelén azonnal elmentünk Anyával virágért és vittünk mécseseket is. Mi értünk oda először, gyorsan letettük a ház elé. Akkor érkezett meg a TV2 stábja és akkor jött ki a házból Tihamér és Árpi a család ügyvédjével. Rettenetes tragédia az, ami történt, a mai napig nem feldolgozhatatlan. A dalait minden nap hallgatom és a temetőbe is ki szoktam menni hozzá – mondta lapunknak Suzy.

Fotó: Instagram
Peter Srámek: „Jimmy halála a magyar popzene történelmének legnagyobb vesztesége”

A közönség által Jimmy méltó utódjának tartott Peter Srámek még csak 8 éves volt, amikor a Király meghalt, de munkássága már akkor nagy hatással volt rá.

Meghatározó volt számomra mindaz, amit Jimmy csinált. Már kisgyermekként éreztem, hogy az a hangulat és misztikus aura, ami körbevette az beszippantott engem is. Az ő dalain nőttem fel és ámbár nem ismertem személyesen sajnos, de tőle tanultam legtöbbet. A Zámbó család sokat segített a pályám indulásakor, felkaroltak, amiért mindig hálás leszek nekik, csakúgy mint a Zámbó Jimmy – emlékdíjért, amit azért kaptam, mert szerintük is méltóképpen viszem tovább azokat az értéketket, amiket Jimmy képviselt. Igyekszem a munkásságának példásan és alázattal emléket állítani így bár én Srámek vagyok, de Jimmy mindig része lesz a zenei karrieremnek.

Azt is el kell mondanom, hogy ámbár sok jó énekes van ma is itt Magyarországon, de az egészen biztos, hogy Jimmy halála a magyar popzene legnagyobb vesztesége. 


Hirdetés 

Fotó: TV2
MÉG TÖBB HÍR ZÁMBÓ JIMMYRŐL IDE KATTINTVA!

kiemelt kép: TV2 / MTI

EZ IS ÉRDEKES!

Drámai vallomás! A szüleiről beszélt Majka: „Egyszerűen megszűnik az otthon…”

 

/p>

Discover more from Reflektoronline

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading