Hirdetés 

2022. augusztus 11-én tragikus hír rázta meg az országot: elhunyt Tóth Éva operettprimadonna.

A csodálatos hangú énekesnő minden különösebb előzmény nélkül álmában, mosolyogva hunyt el, ezzel hatalmas űrt hagyva a rajongók és párja, a híres bonviván Leblancz Győző szívében. A magába roskadt művész akkor azt mondta lapunknak:

“Nem tudom, hogyan lesz tovább. Üres az életem, üres a nagy ház, csak keringek egymagam és nem tudom, hogyan éljek tovább.”


Tóth Éva és Leblanc Győző 2020-ban a Házibuli című show felvételén (Fotó: ReflektorOnline)

A művész azóta túl van egy szomorú Karácsonyon és az elmúlt öt hónap sem enyhítette fájdalmát, azonban szilveszter előtt nem sokkal hatalmas meglepetés érte, ausztráliai turnéra hívták.

“Évi elintézte nekem, hogy elmenjek Ausztráliába három hónapra a magyarok világtalálkozójára”

-mondta érezhető lelkesedéssel a hangjában a ReflektorOnlinenak Leblanc Győző, aki sokszor fellépett már szólóban és párjával is a távoli kontinensen, de ennek a mostani felkérésnek a misztikus érzetét az énekes életének egyik meghatározó története adja.

-Gold Coastba megyek, ez a Csendes-óceán partján van, annyit kell erről tudni, hogy Évivel itt lettünk egymásba szerelmesek, hajszál pontosan 20 évvel ezelőtt. Egy tengerparti apartmanház tizenharmadik emeletén laktunk egy tiszta üveg lakásban. A panoráma pazar volt.

Az ágyban fekve hajnali fél ötkor a Csendes-óceánból jött ki a nap. Hát lehet valaki nem szerelmes egy ilyen helyen, egy ilyen környezetben, egy ilyen gyönyörű, aranyos nőbe mint az Éva?…

– elevenítette fel emlékeit könnyekkel a szemében Leblancz Győző, aki elutazása előtt még stúdióba vonul felénekelni a párjának íródott emlékdalt is.

Az elhunyt primadonna Tóth Éva a párjával, Leblanc Győzővel (Fotó: Reflektoronline / Csányi István)

-Napokon belül elkészül az emlékdala Évinek emellett pedig a duett dalainkat is szólóban éneklem tovább. Hiszem ,hogy Évi is ezt akarná.

Tudom azt is, hogy egy jel volt tőle az, hogy erre a turnéra meghívtak. Ő intézte el nekem, hiszen közös nagy vágyunk volt ismét eljutni erre a csodálatos helyre

– mesélte Győző, aki bízik abban, hogy hazatérve kicsit jobb lelkiállapotban, megnyugodva és feltöltődve tudja majd folytatni az itthoni életét. – Remélem, hogy sikerül megnyugodnom ebben a pár hónapban, mert a fellépéseket folytatnom kell kettőnkért is. Időközben megkerestek a Hatos csatornától is, hogy folytassam a műsorunkat egyedül. Ha olyan állapotban leszek lelkileg, mindenképp számíthatnak rám a nézők, akik rengeteg szeretetet adnak nekem a nehéz időkben is.

Tény, hogy ez a műsor már soha nem lesz olyan, mint volt, hiszen mégiscsak Évi “gyermekéről” van szó. De hát ki nevelje a tovább az ő gyermekét tovább, ha nem én?…

– zárta sorait a bonviván.

MÉG TÖBB HÍR TÓTH ÉVÁRÓL IDE KATTINTVA!

kiemelt kép: ReflektorOnline / Csányi István

EZ IS ÉRDEKES!

Korda György 84 éves lett- Szívfájdalma, hogy nem kapott még Kossuth-díjat

 

/p>