Hirdetés 

Az otthonunk összkomfortjához hozzátartozik a fűtés, éppen ezért szükség van egy megbízható központi fűtési rendszerre. A padlófűtés kifizetődő befektetés, ha szeretnénk egész évben melegen tartani az otthonukat. De vajon melyek a legmodernebb lehetőségek? Most körüljárjuk őket. Ebből az útmutatóból többet is megtudhat a padlófűtésről és a lakástulajdonosok számára jelenleg elérhető lehetőségekről.

A padlófűtési lehetőségek típusai

Ha padlófűtésről van szó, két lehetőség közül választhatunk. Ezek az elektromos fűtési rendszerek és a hidraulikus padlófűtési rendszerek. Az elektromos rendszereket száraz, míg a hidraulikus padlófűtés nedves padlófűtésként van számon tartva. Bár hasonlóak egymáshoz, mindkettőnek megvannak a maga előnyei.

Hogyan működik a nedves padlófűtési rendszer?

Az ilyen rendszerek esetében a meleg víz a padló alatt lefektetett csövekben oszlik el. Ezt a hőt ezután intelligens termosztátok figyelik, amelyek az egész ingatlanban állandó hőmérsékletet biztosítanak. A nedves fűtési rendszer üzemeltetése drága, és gyakran főleg új építésű ingatlanoknál használják. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lenne telepíthető a meglévő otthonában.

Elektromos padlófűtési rendszerek

A padló alatti fűtési rendszerek működhetnek árammal is. Ma már sok modern otthonban vannak ilyen rendszerek. Ezek ultravékony vezetékekkel működnek, amelyek a padló alatt melegednek fel.

Az ilyen rendszert általában a padló lerakása előtt telepítik a modern építésű házakban. Azoknál a régebbi ingatlanoknál, ahol ilyen típusú fűtést szeretnének beépíteni, a jelenlegi padlóburkolatot kell felemelni a telepítéshez. Amikor bekapcsolja a rendszert, a vezeték felmelegszik, és ennek következtében a padló felülete is. Az elektromos padlófűtés költségei piaca növekszik, telepítési költsége pedig jellemzően attól függ, mekkora padlóburkolat szükséges hozzá.

Az elektromos padlófűtés előnyei

Manapság mindenki előszeretettel telepít zöld rendszereket, hiszen ezek környezetbarátok és fenntarthatóak a jövőben is. Az elektromos padlófűtés energiahatékony, ami segít csökkenteni az egyéni szénlábnyomunkat. Ha ez nem lenne elég, ráadásul könnyen kezelhető, minden típusú padlóburkolattal működik és bármilyen ingatlanban telepíthető.

Általában digitális termosztátokkal szabályozható, amelyek a hőmérséklet pontos, akár helyiségenkénti beállítását teszik lehetővé. A legtöbb intelligens termosztáttal fűtési költségeket és energiát is spórolhatunk.

padlófűtés akár házilag is beépíthető, de a hálózatra csatlakoztatáshoz érdemes szakembert kérni. Hacsak nem szakképzett vízvezeték- vagy villanyszerelők vagyunk, nem érdemes kockáztatni.

futofolia.hu

kiemelt kép: futofolia.hu

EZ IS ÉRDEKES!

Zámbó Krisztián: “Hasonlít az énekhangom apukámra, de nem vállaltam volna, hogy én énekeljem a dalait a sorozatban”

/p>