Hirdetés 

Kedden kezdett el terjengeni egy lista, amely a zenei szakma sztárjainak gázsiját foglalta magában.

Sokaknál kiverte a biztosítékot, hogy mennyi pénzt keresnek a hazai könnyűzenei sztárok egy óra alatt. Mint a hírekből kiderült, a listavezető Azahriah 6 millió 350 ezer forintot kér egy fellépéséért. 

Fluor Tomi a story.hu-nak kommentálta a terjengő információkat.

“A Wellhellóval valóban 4-5 millió forint között lépünk fel, de ez a mi esetünkben nagyjából 30 ember fizetését jelenti. Imádnám, ha ténylegesen ennyit haza lehetne vinni, de a valóság ennél összetettebb. Több busszal, kiskamionnal és 4-5 autóval szoktunk elindulni a koncertekre, lényegében egy vándorcirkusz vagyunk, ahol a zenekaron kívül számos fény-, és hangtechnikus, vizuálos, pirotechnikus, testőr, sofőrök, táncosok, roadok tartanak velünk.

Egyébként ugyanannál a menedzsmentnél vagyunk, mint Azahriah, így pontosan tudom, hogy ő is rettenesen sokat költ arra, hogy látványos show-t csináljon, ami nyilvánvalóan nem két forintba kerül.

A konkrét koncertköltségeken kívül a gázsiból finanszírozzuk a jövő videoklipjeit, a fotózásokat és mindent, amire a produkciónak szüksége van, tízmilliók mennek el csak videoklipekre. Panaszkodni nincs okunk, hiszen – a hazai viszonyok ellenére – jól élünk és sikeresek vagyunk a szakmánkban, ebben 20 év munkája van benne. Ez egy kereslet-kínálat alapon működő, piaci történet.

Annyit tud elkérni egy jól futó produkció, amennyi embert behoz, amennyit fizetnek érte az emberek. Mi azok közé tartozunk, akik kiemelt figyelmet fordítunk a látványra, a tökéletes showra, a Parkos supershow-kra például a helikoptertől kezdve a gőzmozdonyon át a sárkányháton ledaruzásig mindenhogy érkeztünk már.

A kiadások persze már kevésbé érdeklik az embereket, de úgy tapasztalom, hogy az előadók bérezése már egyre kevésbé vált ki felháborodást, és lassan mindenkinek leesik, hogy a színpadi láng nem csak úgy odaterem a vizuál elé, hanem komoly munka és rengeteg pénz van abban, amíg egy tisztességes koncert összeáll”

MÉG TÖBB HÍR FLUOR TOMIRÓL IDE KATTINTVA!

kiemelt kép: Instagram

EZ IS ÉRDEKES!

Mi lehet a baj? ByeAlex szomorú üzenetet küldött a rajongóinak!

/p>