Hirdetés 

Hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt Cs. Németh Lajos színész, szinkronszínész – adta hírül a Színház Online.

1940-ben született Karcagon, 1962-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Pályafutása során több színházban dolgozott, többek között a debreceni Csokonai Színházban, a Madách Színházban, a Budapesti Kamaraszínházban és a Turay Ida Színházban.

Először Miller “Pillantás a hídról” című darabjában Rodolfóként nyújtott alakításával vált ismertté, de játszott már Rómeót, Orlandót az “Ahogy tetszik”-ben, Rosencrantzot a Hamletben és Richmondot a III. Richárdban.

Később kevesebb hősi és főszerepet vállalt, és jelentős karakterszínész lett. Számos filmben szerepelt, egyik legjelentősebb szerepe Grisha, a sebesült orosz katona Martin Keleti “A tizedes és a többiek” című filmjében. Emellett termékeny szinkronszínész is volt, több mint 2200 filmben és sorozatban szinkronizált. A színművész adta Monica és Ross apjának hangját a Jóbarátokban, a Cigarettázó emberét az X-aktákban és Hollingot, a bártulajdonost a Miért Alaszka? című filmsorozatban.

Cs. Németh Lajos volt Remus Lupin hangja a Harry Potter-filmekben és Dermideré a Dragon Ball rajzfilmben. 2013-ban elnyerte az Aase-díjat, amelyet a magyar színházi produkciókban epizódszerepeket alakító színészek kapnak. Több tévéfilmben is szerepelt, többek között a Borsban és a Família Kft-ben, valamint több mint tíz évig volt tagja a Jóban Rosszban szereplőgárdájának.

Hatvan évig volt Tóth Judit színésznő felesége, akivel két gyermeke született.

Nyugodjon békében!


kiemelt kép: RTL

/p>