Hirdetés 

Galambos Lajos, aki Lagzi Lajcsi néven páratlan sikereket ért el az országban most a három év és hat hónapos jogerősen kiszabott börtönbüntetésének megkezdése után valamivel több, mint egy héttel Berettyóújfaluban átesett az orvosi vizsgálatokon és most már ismét a baracskai börtönben várja a döntést a jövőjéről. Több nagyobb, mondhatni életmentő műtét vár rá, de azt még nem tudni, mikor kerülhet ezekre sor -írta a Blikk.


Életmentő műtétek várnak a nagybeteg zenészre (Fotó: Index)

Lajcsit nemrég mentőautóval szállították a berettyóújfalui büntetés-végrehajtási intézet központi kórházába. Nagyon rosszul volt, amikor meg kellett volna kezdenie a villany-, víz- és gázlopásért kiszabott 3 év 6 hónapos büntetését és rossz egészségi állapotára hivatkozva hiába kért halasztást ügyvédjével, azt első- és másodfokon is elutasították. Ennek következtében nem volt más választása, mint a börtönbe vonulni, ahol azonnal a gyengélkedőn helyezték el.

“A berettyóújfalui központi kórházban minden vizsgálatot elvégeztek az ügyfelemen. Bár az eredményeket lezárt borítékban küldték meg az illetékeseknek, úgy értesültünk, hogy azok alátámasztják mindazt, amiért annak idején a halasztást kértük.”

– mondta a Blikknek Lajcsi jogi képviselője, dr. Csontos Zsolt.

“Vagyis a bv orvosai is látják, hogy nagy a baj ügyfelem egészségi állapotával, és ők maguk is elismerték: több súlyos, életmentőnek is nevezhető műtét is vár rá kint. Megkapták azokat a leleteket és vizsgálati eredményeket is, amelyeket a bevonulásához csatoltunk, és amelyek egyikét sem vitatták.”

-tette hozzá az ügyvéd, aki most Galambos Lajcsival együtt várja a döntést, arról, hogy hogyan tovább. A trombitás egyébként nagyon rossz állapotban van, napról-napra gyengül le, nem bír enni, ami nem pszichés okokra vezethető vissza, hanem a betegségeivel van szoros összefüggésben.

A zenész egy ideje nem is bír enni (Fotó: Smagpictures)

“Nagyon gyenge, mivel alig eszik valamit, amióta bekerült. Dokumentálják odabent, milyen kevés ennivalót fogyaszt: szinte érintetlenül viszik el tőle az ételeket. Nem lelki okai vannak az étvágytalanságának, ez is összefügg a betegségeivel. Véleményem szerint egyértelműen nincs abban az állapotban, hogy a büntetését meg tudja kezdeni, így nagy valószínűséggel megszakítják azt. Csak az a kérdés, mikor. A két komoly operációt mielőbb el kell rajta végezni, ezt megerősítették a bv szakemberei is.”

-mondta dr. Csontos.


Hirdetés 

Lajcsi nagyon rossz állapotban van (Fotó: Index)

kiemelt kép: Smagpictures

/p>