Hirdetés 

Tegnap este több mint öt órát késett a Wizz Air Budapest-Milánó járata. Az eredetileg 19:10-es indulás 21:20-ra, majd 22:20-ra, végül 00:30-ra tolódott – írta a Blikk.  És itt még nincs vége a történetnek…

A rózsaszín fapados légitársaság utasai sokadik alkalommal szembesültek jelentős késéssel, amikor este fél 11 körül szállhattak fel a majdnem teljesen megtelt gépre. A légitársaságnál már szinte állandónak számító késés önmagában is idegesítő, azonban ami most történt, arra nincsenek szavak. Az utasok a gépen voltak már, amikor a szokásos gyors biztonsági ellenőrzés elmaradt, néma csend volt az utastérben. Az utasok annyit láttak, hogy a “cabin crew’ és a pilóta megbeszélést tart a pilótafülke előtt. Sokan technikai hibára gondoltak, de voltak, akik azt kérdezték az utastársaiktól, hogy rosszul lett-e valaki. Nemsokkal kélőbb kapitány közölte:

Mivel kicsúsztunk a munkaidőből, ki kell szállniuk a gépből, megvárni a készenlétben lévő ügyeletes kollégákat, akik 2 órán belül felkészítik a gépet az utazásra. Így 00:30-kor már indulhatnak is.

A Blikk olvasója, Balázs  -aki a történetre felhívta a figyelmet- is a gépen utazott.

Csepregi Éva fia úgy berúgott egy repülőn, hogy kishíján leszállították

Túl egyszerűnek tűnt minden. Úgy jutottunk át a biztonsági ellenőrzésen, mint kés a vajban. Eddigre már megbarátkoztunk a gondolattal, hogy 2, majd 3 órával későbbre tették a felszállás időpontját, hallottuk, hogy az elmúlt napokban az Olaszországba tartó gépekkel vannak gondok.”

– mondta higgadtan a lapnak Balázs.


Az utasok több, mint 5 órás késéeel indultak el Milánóba (Fotó: illusztráció / Pénzcentrum)

„Az már egy kicsit furcsa volt, hogy 21:50 körül még a beszállás sem indult el, majd az utolsó gyors mosdókörünk után már last call volt kiírva a járat mellé. Futottunk, mint az őrültek, de végül odaértünk! Hiába csekkoltunk be előre online, újra becsekkoltak minket, mert mint mondták, ha új gép érkezik, ez az előírás. Lassacskán elindult a beszállás, percek múltán el is hangzott, hogy boarding is completed, majd nem történt semmi. Miután a fél gép helyet cserélt, mert az újbóli check-innek köszönhetően sem ülhetett az egyik kiskorú utas az édesanyja mellé, már kezdtük elveszíteni a türelmünket: ekkor jött a bejelentés. Én ilyet még filmben sem láttam!”

– mondta az olvasóriporter.

Mégis minek kellett akkor beszállnunk, ha tudták, hogy nem indulunk sehova?

-tette fel a kérdést indulatosan.

A “rövid” plusz 2 órás várakozást követően a friss, új legénységgel az utasok felszálltak a gépre és egy újabb kisebb technikai probléma után- amely 10 perc alatt megoldódott- elindult a járat, és a nem túl vidám utasok hajnalra végül megérkeztek az utasok Milánóba.

kiemelt kép: Ferihegy Airport

Gusztustalan dolgot tett az anya a gyerekével a repülőgépen – kép

/p>

Discover more from Reflektoronline

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading