Hirdetés 

Az ötéves Szabó Marci agydaganattal küzd, és a reményt számára egy németországi kezeléssorozat jelenti. Nádudvari Péter – aki a cívisvárosban lakik – összesen 400 kilométert fut érte, a megtett kilométereket pedig áruba bocsátja, hogy előteremtse a következő kezelés költségeit. A kampány kezdete óta három hét sem telt el, és beavatkozás árának fele, egymillió forint már összegyűlt – áll a portálunkhoz eljuttatott sajtóközleményben.

Azután, hogy a gyűjtés első hete alatt 488.000 forint gyűlt össze, a napokban arról értesült Péter, hogy kevesebb, mint három hét után már 1 millió 10 ezer forint érkezett a kezdeményezése támogatására. A jótékony sportoló elmondta, a legmerészebb álmaiban sem gondolt arra, hogy ilyen rövid idő alatt ekkora adomány gyűlik össze, és a célja továbbra is a kétmillió forint előteremtése, mert a németországi kezeléssorozat az általa támogatott kisfiú gyógyulásának a záloga.


Marci gyógyulását Nádudvari Péter segíti (Fotó: saját)

Marci már évek óta harcol a gyilkos kór ellen. Miután a kemo- és a sugárterápia nem vezetett eredményre, a család rátalált egy speciális kölni kezeléssorozatra, amely az úgynevezett vírusterápián alapszik: olyan kórokozókat juttatnak a gyerek szervezetébe, amelyek csak a daganatos sejteket támadják meg. A kisfiú szervezete jól reagál a németországi kezelésekre, csökken a daganat, így a család kitart a módszer mellett.

A Mátra-hegység területén található településen, Recsken élő Marci története eljutott Nádudvari Péterhez, aki már tizenegy éve foglalkozik jótékony sportolással. A 39 éves férfit – aki gyógypedagógusként dolgozik – mélyen megérintette Marci szívszorító története. „Borzasztónak tartom, hogy a kis srácnak egy ilyen »szörnyeteggel« kell megküzdenie” – fogalmazott.

Péter összesen 400 kilométert fut Marciért, amelyek kilométerenkénti egységára 5000 forint. A legnagyobb kihívás az őszi vállalás lesz számára, amely során a debreceni Nagytemplomtól Kékestetőig fut majd el egy hétvégén, összesen 160 kilométert megtéve. „Az utam jelképes is lesz: mindketten a csúcsra törekszünk, ami Marci esetében a gyógyulást jelenti” – mondta Péter, aki hozzátette, hogy ha összejön a kétmillió forint, akkor sem hagyja abba a gyűjtést, hanem már a tavaszi kezelés anyagi fedezetének előteremtéséért fog kampányolni, mivel valószínűleg hosszú ideig kell járnia Marcinak az évi két kezelésből álló sorozatra a teljes gyógyuláshoz.

A jótékony sportoló a következő vállalásokat teljesíti a kampány során:

– Futás a hortobágyi halastavakig (50 km) 2023 nyarán.

– Futás Debrecenből, a Nagytemplomtól Kékestetőig (össztáv: 160 kilométer) 2023 őszén.

– 190 edzéskilométer.

A kezdeményezésről bővebb információk – például a támogatás lehetőségei – itt olvashatók.

kiemelt kép: Nádudvari Péter saját

Balázs Klári elárulta a fiatalság titkát: Kígyóuborka levével tünteti el a ráncokat!

/p>