Hirdetés 

2021-ben, 105 éves korában halt meg Dr. Shigeaki Hinohara kínai orvos, aki a hosszú élet titkát könyvben írta meg. Ennek tartalmát osztotta meg az olvasókkal a Blikk.

Ez történik, ha két napig nem mosol fogat

1.

Ha lehet, ne menj nyugdíjba!

Ha muszáj, akkor is csak jóval 65 felett. Persze ezt a tanácsot nem kell azért szó szerint venni. Az a fontos, hogy maradj aktív és ha nem is végzel pénzkereső munkát, akkor is tedd magad hasznossá, ameddig csak lehet. A japán doki még élete utolsó évében is rendelt és napi 18 órát volt aktív.

2.

Mozogj és ne hízz el!

Hinohara mindig hangsúlyozta a rendszeres testmozgás fontosságát. A lépcsőfokokat kettesével szedte, hogy igazán átmozgassa tagjait. Cuccait mindig saját maga cipelte és évente akár 150 előadást is tarott mindig állva. Természetesen olyan étrendet követett, mely nem engedte, hogy elhízzon: Reggelire ivott egy kávét, egy pohár tejet és kevés narancslét egy evőkanál olívaolajjal megbolondítva. Ebédre tejet ivott és kekszet evett hozzá. Vacsorára zöldséget, kevés halat és rizst. Hetente kétszer 10 dkg sovány jó minőségű húst is elfogyasztott.


Fotó: Shutterstock
3.

Keresd a vidámságot!

Legfontosabb, hogy jól érezd magad a bőrödben. Akár a hülye szabályokat is felrúghatod, ha ezen múlik a boldogságod. Foglalkozz művészetekkel, mivel inspirálnak, örömet okoznak.

Fotó: Stockphotos
4.

Kérdőjelezz meg mindent!

Ne hagyd magad irányítani. Mindig alaposan tájékozódj, ha például beteg vagy. Mindenki egyedi, másképp reagál adott terápiára. Hinohara olyan kórházban dolgozott, ahol nagyon odafigyeltek a betegek egyedi igényeire és zene és állatterápiát is bevetettek a gyógyítás folyamán. Hinohara szerint bizonyos esetekben a fájdalom elterelhető valamilyen kellemes időtöltéssel.

Hinohara úgy gondolja, hogy az ember 65 éves koráig csak a családjának él, azonban utána mindenképpen tenni kell valamiért a közösségért is, mert ez pszichésen kifejezetten jót tesz mindenkinek.

kiemelt kép: BBC News

 

Erre biztos nem számítottál: ez történik veled, ha lemondasz a reggeli kávédról

/p>