Hirdetés 

Varnus Xavér, a világszerte ismert orgonaművészünk terjedelmes Facebook – posztot tett közzé, amelyben leírta, hogy nem tudta ki az az Azahriah, de miután az egyik barátja felvilágosította, hogy a fiatal sztár pillanatok alatt adott el 80 ezer koncertjegyet, utánanézett.

Azahriah magyarázkodni kényszerült: „Próbáltam mindent beleadni..” – videóval az esetről

Miután pedig belehallgatott a dalaiba, máris virtuális tollat ragadott és leírta, amit a hallottakról gondol.

„Büszke vagyok erre a magyar srácra, Azahriahra. Tegnapig csak érintőlegesen bukkant fel számomra néha e név újságok és weboldalak lapjain. Magunk között szólva: azt sem tudtam, hogy ez a fiú egyáltalán magyar, hiszen annyira magyar ez az Azahriah név, mint a Varnus Xaver (bár ezügyben jómagam teljesen ártatlan vagyok). Ma azonban, amikor egy ismerősöm azt mesélte, hogy e fiatalember néhány óra alatt nyolcvanezer jegyet adott el, rászántam ezt az esős berlini estét, és sok évre visszamenőleg megnéztem vlogjait, klippjeit. S megvilágosodtam.”

-kezdte a bejegyzését, majd hosszasan fejtette ki gondolatait.

Azahriah tiszta vizet öntött a pohárba: „Jól megy a f*szomnak…”

„Hiszem, hogy Azahriah is tökéletes időzítéssel érkezett. Vlogjain áthat metsző nyíltsága, okossága, feltétlen szuverenitása s megkapó őszintesége, amely még saját félelmeit és szorongásait sem hagyja sub rosa. S bár bizonyára maradék életemben is Bach és Mozart muzsikája lesz már csak az én vezérlő csillagom a földi lét félelmetes, de mégis oly gyönyörű műútján, Azahriah zenéjének és szövegeinek különös hangulata megfogott, és pigmentnél mélyebbre hatolt ma belém. Hihetetlenül büszke voltam egy hete két új Nobel-díjasunkra. Ám bizonyos vagyok abban is, hogy minden egészséges népnek, amely fenn akar maradni a történelem rostáján, s amely, mint olyan, nem is állhat másból, mint ezernyi szubkultúra izgalmas és interaktív polifóniájából, nem csak Karikó Katalinokra és Krausz Ferencekre, de Ady Endrékre, walesi bárdokra és Azahriahokra is szüksége van. Teljes szívemből kívánom neki, hogy minél nagyobb távolságot tudjon megtenni a maga által választott úton.”

-írta sok egyéb gondolata mellett az orgonaművész.

kiemelt kép: TV2 / Facebook

G.w.M sem hagyta szó nélkül Azahriah triplázását! Őszintén kimondta, amit gondol…

/p>

Discover more from Reflektoronline

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading