Hirdetés 

Patocska Olivér 11 évvel ezelőtt mutatkozott be a nagyközönség előtt, amikor a ByTheWay popformációval meghódították az X-Faktor nézőinek szívét. A rajongók a mai napig imádják a sármos énekest, aki most közreműködő előadóként vesz részt A Dal 2024 elődöntőjében Juhos Zsófi mellett.

Időnként utcazenél, így segít a rászorulóknak Patocska Olivér

A feladat nem kisebb, mint hogy a válogatóból továbbjutott „Ma szerettem beléd” című lírai popdalt swing átdolgozás formájában vigyék színpadra.

Az énekes elárulta, a műfaj egyáltalán nem áll messze tőle, hiszen a karácsonyi ünnepek náluk gyermekkorában a swingről szóltak.

„Anyukámmal az a hagyományunk volt régen, hogy a karácsonyi időszakban Robbie Williams Swing koncertjét hallgattuk a vacsorához. Ezenkívül Michael Bublé nagy kedvencem volt fiatalkoromban, és mivel játszottam fúvós zenekarban klarinéton és szaxofonoztam is, így magát a műfajt szerettem mindig is. Ettől függetlenül előadóként és dalszerzőként nem is lehetnék távolabb tőle.”

-mondta az énekes, aki olyan nagy nevű segítő csapattal lép rá Juhos Zósfival a döntő felé vezető útra, mint Fekete-Kovács Kornél, Kontor Tamás, Mészáros Tamás, Csörögi Márk, Csapó Krisztián, vagy Johnny K Palmer és Elek Norbert.


Patocska Olivér most egy új csillag megszületésében segédkezik (Fotó: MTVA)
OliverFromEarth búcsúzott, Patocska Olivér döntőzhet?

A harmadik válogatóban lépett szinpadra Patocska Olivér a nemzetközi színtérre szánt formációjával, az OliverFromEarth-szel az „Annak idején” című dalával, amely nem jutott az elődöntőbe.

Most a saját dalát közreműködő előadóként Juhos Zsófi énekesnő mellett segítheti a döntőbe, amely elmondása szerint nem könnyű feladat.

„Szokatlan hogy közreműködő vagyok a színpadon, hiszen eddig hogyha másnak írtam dalt, akkor jószerével azt a dalt megtartotta magának az előadó. Könnyebb volt a kispadról végignézni egy-egy dalnak a történetét, mint közreműködőként elindulni egy országos produkcióban egy olyan szerzeménnyel, ami eredetileg szóló alkotásnak készült. Ez nyilván nekem is új tapasztalás. Viszont itt van egy nagyon tehetséges fiatal lány, aki a pályája elején jár és az a hálás feladat jutott nekem, hogy részt vehetek egy vélhetően nagy sikerű pálya első pár lépésénél, egy előadó és egy jövőbeni alkotóművész művészi kibontakozásában. Felelősségteljes de hálás feladat.”

-mondta Olivér, aki bízik abban, hogy ha szükség lesz rá, a nézők is támogatják majd őket a továbbjutásban, hiszen négy versenydalt a zsűri, egyet pedig a műsor végén a nézők szavaznak be a döntőbe.

„Én csupán annyit szeretnék kérni a közönségtől, hogy olyan szívvel és nyitottsággal fogadják ezeket a produkciókat, amekkora szeretettel készítjük ezt számukra.

Nem szabad elfelejteni hogy azontúl hogy ez egy verseny, tulajdonképpen a szórakoztatóipar különböző területéről érkező művészek mind azért vesznek részt ebben a kiírásban, hogy a nagyérdeműt mulattassák. „

-tette hozzá a fiatal énekes, aki üzent a kieső énekeseknek, zenekaroknak is. Olivér szerint ugyanis  ebben a műsorban minden produkció kiemelkedően jó, így a verseny igazából arról szól képletesen szólva, hogy a „kuglóf finomabb, vagy az oldalas”.

„Azoknak akik csalódottan távoznak a versenyből, esetleg haraggal a szívükben, mert úgy érzik, hogy méltatlan búcsút vettek tőlük, azt üzenem, hogy gondolják végig, ez a platform ahol most előadtak, annak a közönsége mekkora átfedéssel van a saját közönségükkel. Továbbá, ésszerű-e olyan következtetéseket levonni a végeredményből, ahol a kérdés végig az volt, hogy a kuglóf a finomabb, vagy az oldalas.”

A műsor szombaton 19:35-től látható a Duna Tv-n, de élőben közvetíti a Petőfi Rádió is.

kiemelt kép: Instagram

Napi zene: OliverFromEarth – Gondolatok

 

 

/p>

Discover more from Reflektoronline

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading