Hirdetés 

Április 26-án Galambos Lajost mentőautóval szállították a baracskai börtönbe, hogy megkezdje büntetését. Május elején a büntetés-végrehajtás berettyóújfalui központi kórházába szállították teljes kivizsgálásra, majd visszaszállították a baracskai börtönbe. Azóta most látogathatta meg először ügyvédje, Dr. Csontos Zsolt, aki a Blikknek adott interjút.

„Már a rabok mindennapi életét éli Baracskán. Hajnali fél ötkor van ébresztője és este nyolc órakor takarodó. Mivel egészségi állapota nem engedi, munkára még nem osztották be, pedig úgy biztosan gyorsabban telnének a napok.”

– mondta a lapnak az ügyvéd.


Lajcsi jelenleg is a baracskai börtönben van (Fotó: Index)

„Sokat beszélgettünk a benti állapotokról. Elmesélte, hogy a BV munkatársai szigorúak vele is, mint mindenki mással, de emellett korrektek és igazságosak. Kérdeztem tőle, hogy érte-e bent bármi atrocitás vagy sérelem, ami miatt nekem, mint az ügyvédjének fel kell lépnem, de határozottan azt mondta, hogy semmi ilyesmit nem tapasztalt.”

-tette hozzá dr. Csontos Zsolt, aki elmondta, hogy Lajcsi heti 50 percet beszélhet telefonon a családjával, amíg őt bármikor hívhatja a BV telefonján.

Hamar lepörög az az ötven perc és akkor nem marad más hátra, mint a levelezés. Bár az elég vontatott: volt olyan ügyfelem, akinek négy hét után sem hagyta el a BV-t a megírt levele…

-mondta az ügyvéd, aki elmondta azt is, hogy Lajcsi havonta kétszer vásárolhat a boltban, de jelenleg még a napi háromszor kapott ételéhez sem nyúl hozzá.

„Eddig egyszer volt a boltban, de alig vett magának valamit, hiszen semmi étvágya, a szinte érintetlenül küldi vissza az ételt is, amit naponta háromszor kap…”

-tette hozzá.

Lajcsi nincs jó állapotban (Fotó: Bors)

kiemelt kép: Bors

/p>

Discover more from Reflektoronline

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading