Hirdetés 

Medveczky Ilona életéből időnként megtudhatunk apró részleteket. Az egyik napilapban tavaly októberben arról panaszkodott a táncművésznő, hogy a nyugdíját elviszi a hatalmas villájának  villanyszámlája. Később az is kiderült, hogy szinte egész télen fagyoskodott grandiózus luxusotthonában, majd nemrég eladásra kínálta azt másfél milliárd forintért.

Most derült ki: A hatalmas villájában fagyoskodott Medveczky Ilona, mert nem volt fűtése

Ezzel úgy tűnt, hogy megoldódik a díva élete, azonban miután a bulvársajtó minden szegletében a villa eladásáról lehetett olvasni, már le is szedette a hirdetést az internetről. Ilona így marad a luxusvillában és továbbra is viszi majd a nyugdíját a villanyszámla. Időközben egyéb érdekességeket is elárult magáról, kiderült többek között, hogy a végrendeleti örökösével összeveszett, így már nem is örökös az örökös. Medveczky kitálalt arról is, hogy mi volt ennek az oka.

„Azért téptem szét a sokadszorra írt végrendeletemet, mert akikben bíztam, és akikről azt hittem, hogy barátok, azok a legválságosabb helyzetben hagytak cserben. Nagyon ritkán voltam az életben beteg, de valahogy az utóbbi időben, a pandémia óta, miután mindent egyedül csináltam, halmoztam a kéz-, a láb-, a nyak- és a gerinctöréseken át mindent. Pechemre mikor kapjak csőtörést? December elejétől január végéig… Hát bizony a házban tizenkét fok volt. A barátok megkérdezték, miben segíthetnek, de tovább nem jutottak. Az okát pontosan tudtam, hogy azért, mert ha vízvezeték-szerelőt hoznak, nekik kellene kifizetni”

– mondta az egykori táncosnő Karizs Tamás műsorában, arra azonban nem számított, hogy a barátok szépen sorban megszólalnak és kiteregetik a szennyest, amelyből kiderül, hogy szerintük milyen is valójában az imádott Medveczky Ilona.

„Nagyon csúnyán viselkedik, mondhatni, gusztustalanul. Mindez szerintem nem a korral jár. Egyszerű veleszületett gonoszság és arcátlanság”

– mondta a Metropolban az egyik exbarát, majd most a nevét is vállalva megszólalt az egykori örökös, aki a díva sajtómegjelenéseit is koordinálta, barátságuk pedig úgy tűnt, hogy soha nem érhet véget, az élet azonban bizonyította, hogy két generációs különbséget egyetlen kapcsolat sem élhet túl hosszútávon, így most mindenki elmondta a magáét, az olvasó pedig eldöntheti, hogy az exörökössel, vagy a milliárdos villájában fagyoskodó dívával szimpatizál.


Márton és Ilona, amikor még pezsgővel ünnepelték a barátságukat. (Fotó: Baranyi Márton archív)

Márton, az exörökös most először és utoljára beszélt a Story magazinnak az elmúlt időszakban történtekről.

„Méltatlannak érzem, amit Ilona nyilatkozik azokról az emberekről, akik folyamatosan, minden helyzetben maximálisan mellette álltak, segítették, támogatták, sokszor háttérbe helyezve a saját gondjaikat, programjaikat, terveiket, életüket. Én vállalom a nevemet,  Ilona pedig pontosan tudja, hogy minden egyes szavam igaz. És nagyon unom, hogy egy éve hallgatom a bántó szavait a nyilvánosság előtt. Most elmondom én is az én véleményemet. Először és utoljára”

-kezdte a magazinnak Márton, aki 10 éves barátságot tudhat maga mögött Medveczkyvel.

„Nálam, mint a többieknél is, családtagnak számított, jött hozzánk vidékre, ismeri a rokonságom, mindig szeretettel és örömmel fogadtuk. Volt, hogy előbb beértem a kórházba, mint a mentő, ami őt szállította a legutóbbi kéztörésénél. Számtalanszor vigyáztam a kutyákra, a házra, kulcsom volt hozzá. Tíz évet töltöttünk szoros barátságban. Ő is nagyon sok mindenben támogatott engem lelkileg, sokszor főzött nekem nagyon finomakat, a legtöbb szilvesztert is együtt töltöttük. Mindent tudunk egymásról. Sokat köszönhetek neki én is. De ezeket egy barátságban nem mérik patikamérlegen. Sajnos úgy látom, nagyon nehéz számára, hogy igazán szeressen, tiszteljen és megbecsüljön valakit. Amikor megtudta, hogy külföldi életre készülök, valami megváltozott benne.

Nyilván már nem volt szüksége rám, hiszen tízezer kilométer távolságból nem tudom szolgálni őt.

Azt meg sem kérdezte, mik a pontos terveim, elkezdett leépíteni (egyébként kétlaki vagyok, Mexikóban és Magyarországon is élek)”

-folytatta a médiában dolgozó fiatal szakember, aki sajtósa is volt a művésznőnek.

„Nyilván baráti szeretetből szívesen igazgattam a médiával kapcsolatos ügyeit. Ez nem volt kérdés. Újságíró-szerkesztőként dolgoztam 15 éven keresztül. Nem egészen egy évvel ezelőtt írtam egy cikket Ilonáról, amelyben voltak pontatlanságok sajnos. Ez olyan időszakban történt, amikor neki is nagyon nehéz volt az élete. Nem kell valami szörnyűségre gondolni: olyan pontatlanságok, hogy gázszámla helyett villanyszámlát írtam, meg belekerült a cikkbe például, hogy több nyelven is meg tud szólalni. Nagyon bántott, hogy hibáztam, bár ez azért nem egy megbocsáthatatlan bűn, azt hiszem. Főleg egy ilyen szoros barátságban, mint amilyen a miénk volt. Eleinte azt mondta, nagyobb bajai vannak ennél a cikknél, semmi gond, majd lecseng. Aztán minden nappal egyre dühösebb lett. Egyszer csak közölte, hogy soha többé nem akar látni. Nyilván ez a hibám a cikkel kapcsolatban jól jött neki, hiszen amúgy is le akart építeni, így volt mire fognia.”

-mondta Márton és hát itt a bökkenő. Ezek szerint ő volt az az újságíró, aki a villanyszámlás-nyugdíjas sztorit írta, ami nyilván nem tetszett a dívának, mert az nem is villany, hanem gázszámla volt. Ne felejtsük el: egy nemrég másfél milliárdért eladásra kínált villa gáz, vagy éppen villanyszámlája. Na de kanyarodjunk vissza Mártonhoz, aki sosem akart Medveczky végrendeletében szerepelni, de ahogy ez a fiatal fiúk és a magányos idős művésznők barátságában gyakran elő szokott fordulni, mégis ott kötött ki. Márton ezt nem kérte, Ilona pedig, miután a dolgok nem úgy alakultak, ahogyan az neki tetszik, már dobta is a fiatal barátot.

Na most őszintén, tegyük a szívünkre a kezünket: barát az, aki mindent megtesz értünk, mindenben támogat, majd harmincpár évesen egyszercsak el akar lépni Mexikóba? Hát micsoda arcátlanság ez? Hogy képzelte, hogy a saját életét szeretné élni? Ez valóban felháborító. (Remélem értik az iróniát, mert annak szántam…)  Szóval Márton elköltözött, a díva pedig egyszerűen összetépte a végrendeletet, amibe a fiatalember bele sem akart kerülni.

„Irtóztam tőle, hogy az az ember legyek, akit támadnak, hogy nekem csak a díva pénze kell. Nagyon jól éltem, nem volt szükségem érdekkapcsolatokra. Ennek ellenére felhivatott valakivel, hogy diktáljam be az adataimat, mert Ilona engem jelölt meg szellemi hagyatéka örököseként. Tehát nem pénzt örököltem volna, ez a fotóalbumjait foglalta volna magában körülbelül. Majd később (a cikk után) megkaptam, hogy ugye tudom, elfelejthetem, hogy benne maradok a végrendeletében?! Leírtam magam előtte, keres más örököst.”

-mondta Márton aki ezután bevitte a kegyelemdöfést, kimondta azt, ami a magányos, idősödő, gazdag dívák legnagyobb hibája:

Ő ennek a végrendeletesdinek a rabja. Így próbál embereket sakkban tartani. De hát engem ez soha nem érdekelt. És tíz év alatt bőven láttam, mit művel ebben a témában. Én csak egyet szeretnék tisztelettel kérni tőle. Ne bántsa azokat az embereket, akik nem érdemlik meg.

Ráadásul ő ezt nyilvánosan teszi, csak az ő szemszögéből, sok-sok ferdítéssel. Békességet kívánok a testének-lelkének!”

-üzent Medveczkynek a férfi.

A díva barátai mindenben mellette voltak, azonban miután mindenki a saját életét szerette volna élni, így kirobbant a harag (Fotó: TV2)

A sztori tanulságos. Ha esetleg bármikor olyan helyzetbe kerülsz kedves olvasó, hogy egy bizonyos szinten vagyonos, idős, egykori sztár a legjobb barátjának szeretne maga mellett tudni téged, menekülj, mert aztán majd jön a végrendeletével, ami után egyre jobban rámászik a nyakadra, hogy már levegőt sem kapsz és szépen megfulladsz. Ha szerencsés vagy, akkor nem hal meg, mielőtt a botrány kirobban, mert ha mégis, akkor akkor véged van, te leszel, aki kinyírtad az öreglányt és még tisztázni sem tudod magad. Vannak, akiknek ez hasonló helyzetben nem sikerült és a glória ott maradt az idős díva feje körül, a legjobb barát pedig csak egy őt kihasználó haszonleső maradt a sztori végén. Na de tudjuk, hogy az élet olyan, mint a népmese, vagy szerencséje van a főhösnek, vagy megeszi a kisgömböc. Mártont szerencsére nem ette meg…

kiemelt kép: RTL

/A.T./

Kitálalt Medveczky Ilona egykori barátja: „Veleszületett gonoszság és arcátlanság…”

 

 

 

/p>

Discover more from Reflektoronline

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading